СКАНДАЛНО! "Гербери" заплашват с уволнения роднини на общински съветник, за да гласува "ЗА" присъединяване на община Кресна в Асоциацията по ВиК на Пиринско

01 Август 2016 | 09:18
1 коментара
Общество
СКАНДАЛНО! Гербери заплашват с уволнения роднини на общински съветник, за да гласува ЗА присъединяване на община Кресна в Асоциацията по ВиК на Пиринско

Нов скандал тресе Кресна. "Гербери" заплашват с уволнения роднини на общински съветник, за да гласува "ЗА" на днешната редовна сесия за присъединяване на община Кресна в Асоциацията по ВиК на Пиринско.

"От няколко дни семейството ми е подложено на тормоз. Заплашват с уволнение дъщеря ми, която е учителка в гр. Сандански. Гласувах против присъединяването на ВиК -Кресна в Асоциацията и пак така ще гласувам, но не по политически убеждения а защото хората това искат, все пак те са ни избрали и ние трябва да защитаваме интересите на нашите съграждани", каза пред репортер на Pirinsko.com Кирил Лазаров, общински съветник в община Кресна.

Припомняме, че вчера населението на Кресна каза "НЕ" на Асоциацията по ВиК в Пиринско.

Над 3000 човека се събраха на общо събрани на градския площад в Кресна. Поводът бе нуждата от вземане на решение „за“ или „против“ присъединяването на община Кресна към Асоциацията по ВиК в област Благоевград. Населението в Кресна се обяви твърдо против присъединяването, единствен - "ЗА" беше лидерът на ГЕРБ-Кресна Георги Георгиев - Белята, когото при обявяването на решението си бе освиркан от съгражданите си.

На събранието присъстваха Областният управител Бисер Михайлов, зам.-министърът на МРРБ - Николай Нанков, Народният представител Даниела Савеклиева и директорът на ВиК ЕООД - Благоевград инж. Росица Димитрова.

Под сурдинка се коментира, че неадекватното поведение на Областният управител Бисер Михайлов провали Асоциацията по ВиК в Пиринско.

Непълната незаинтересованост от страна на губернатора е довела до неосъществяването на водния цикъл. Темета за пропадането на грандиозния проект на "герберите" е сред най – коментираната и от хората в област Благоевград, които шушукат, че ако Бисер Михайлов си е свършил работата, както трябва до това нямало да се стигне.

Два дни преди общото събрание Областният управител на Пиринско Бисер Михайлов остана с пръст в уста, след като само двама представители на ГЕРБ в Кресна уважиха свиканата от него среща, на която трябваше да се състои с представители на бизнеса в града.

На срещата, която се проведе в ресторант "Пирин" в центъра на град Кресна присъстваха Областният управител Бисер Михайлов, зам.-областният Асим Адемов, общинският председател на ГЕРБ-Кресна Георги Георгиев-Белята, бизнесмена Пламен Сапунджиев и Милчо Караджов.

Трагичното в случая бе, че персонала на ресторант "Пирин" наброяваше повече хора от колкото присъстващите на срещата. Бисер Михайлов пристигна в компанията на колегата си зам.-Областния управител Асим Адемов, с който двамата търпеливо чакаха своите гости. След като стана ясно, че освен ГЕРБ - председателят в Кресна Г. Георгиев, бизнесмена М. Караджов и Пламен Сапунджиев друг няма да дойде, те си тръгнаха по - разочаровани от всякога и посетиха друго заведение в село Долна Градешница, общ. Кресна, където губернатора си позволил да злослови по адрес на градоначалника на община Кресна Н. Георгиев.

Pirinsko.com потърси за коментар кмета на община Кресна Николай Георгиев, който бе изненадан, че Областният управител Б. Михайлов организира среща с бизнеса без да бъде поканен.

"Жалко е да разбирам от медиите, че областният управител прави срещи с бизнеса в общината. Нямам представа, къде е била срещата, и кои са присъствали", каза за Pirinsko.com Николай Георгиев, кмет на община Кресна.

Добавени коментари

Приятел публикува:
02 Август 2016 | 20:01
Кире, хайде сега, приятелю, пусни жалба, заведи дело за изнудване и оповести публично името на говедото, което те заплашва. Така е честно. Иначе ... иначе ще стане ясно, че нещо във версията ти не е наред ...

Добавете Вашия коментар

TOP