Скандалната Калинка Деведжиева от петричкото село Кавракирово бе осъдена на 5 денонощия арест за обиди и ругатни към зам.-директора на училището Костадин Ташев

20 Януари 2017 | 17:11
0 коментара
Общество
Скандалната Калинка Деведжиева от петричкото село Кавракирово бе осъдена на 5 денонощия арест за обиди и ругатни към зам.-директора на училището Костадин Ташев

Скандалната Калинка Деведжиева от петричкото село Кавракирово бе осъдена на 5 денонощия арест за обиди и ругатни към зам.-директора на училището Костадин Ташев. Непристойната сценка се разиграла на 18 януари около 14.30 ч., когато в директорския кабинет на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ влетяла Калинка Деведжиева и започнала да крещи по зам.-директора, сипейки обиди.

Тя била изведена от района на училището, но продължила да буйства, като за капак започнала да удря по паркираната кола на зам.-директора, съобщава struma.bg.

Неволни свидетели на непристойната проява станали ученици, които били в двора на училището. 42-годишната жена е задържана за 24 часа в полицията, след което й е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство, който вчера е разгледан в Петричкия районен съд. В хода на делото са разпитани очевидци на грозната сцена, в това число зам.-директорът. Според свидетелите, скандалното й поведение било ежедневие.

Съдията й наложи наказание - задържане в поделенията на МВР за 5 денонощия. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Калинка Деведжиева нашумя в ТV ефира точно преди 2 години с това, че я биха на капака на колата на бившия й съпруг от село Кулата след участието й в предаването „Съдебен спор“. През декември 2014 г. кметът на селото Александър Треновски също проплака от неадекватното поведение на жената. "Разбирате ли, просто не се издържа. Покрай Коледа ми звъня над тридесет пъти, пред нас дойде да крещи, че съм бил боклук, а накрая ми прати съобщение, че в понеделник ще ме чака в кметството и ще ме води в съда", заявява кметът.

По думите му възрастните хора са се примирили с нейната агресия и просто я избягвали, но не и младите, за които той се притеснява. "Моля се само да не й се вържат на глупостите, да я пребият и после цял живот да теглят заради нея", допълва кметът.

Най-много обаче страдала малката дъщеричка на Калинка, която живее заедно с нея, баба си и леля си, които са с шизофрения. Кметът и директорката на училището Лиляна Драгнева многократно са се опитвали да съдействат на психолози и „Социални грижи”, за да помогнат на Калинка и дъщеря й, но без успех. Тя започвала да крещи, да ругае и да обвинява всеки, че искал да й отнеме детето, пускала жалби срещу полицаи и прокурори. Срещу нея има много дела и в Районен съд - Петрич, като завчера тя била изведена от сградата със съдебна охрана след поредния скандал. 

Добавете Вашия коментар

TOP