Скандал с озвучителна техника, използвана за протестите в Благоевград

11 Август 2020 | 22:25
2 коментара
Общество

Клип, показващ как протестиращи от Благоевград прибират в сградата на общината озвучителна техника и знамена след протест, предизвика коментари в социалните мрежи.

Видеото е заснето от Александър Петков, който беше кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ. Той пита кмета Румен Томов каква е неговата роля в организацията на протестите, финансира ли ги, как е регламентиран достъпът до сградата на общината след работно време и защо тя се ползва за склад от протестиращите, както и дали има решение на Общинския съвет за това.

Протестиращият от видеото Калоян Ханджийски, водач на групата "Свободни демократи" в Общинския съвет, заяви за "По света у нас", че техниката и знамената са прибрани инцидентно заради проливен дъжд, след проявено разбиране от страна на охраната.

Ханджийски отрече кметът на Благоевград да има каквато и да е връзка с организацията и провеждането на протестите.

Кметът инж. Румен Томов излезе с позиция в социалната мрежа:

По повод поредните опити за манипулации, свързани със съхранението на знамена и колони на протестиращите в сградата на Община Благоевград, бих искал да кажа няколко неща и се надявам с това да бъде сложен край на спекулациите. След молба от страна на хората, които протестират ежедневно, изразявайки гражданската си позиция, материалите са оставени в сградата на общинска администрация. Не намирам нищо лошо в това, защото сградата на Община Благоевград е на всички граждани, а ние трябва да служим на всички тях. Винаги съм казвал, че хората трябва да се борят за правата си и да имат гражданска позиция, в този смисъл, дори да протестираха срещу мен, пак не бих бил против, да съхраняват материалите си в сградата, защото ако те критикуват мен, значи аз съм сгрешил.
Аз не съм бил политик преди, хората ме избраха като независим от партии човек , политическите игри и спекулации са ми чужди и за 10 месеца ми омръзна от подобни.
Омръзна ми хора, които не са създали едно работно място в живота си или нямат ден трудов стаж, да се вживят в ролята на ментори на обществото. Омръзна ми от хора, които ще се пенсионират като общински съветници, да се крият зад медиите в опит, да манипулират обществото, а общественият интерес да минава през техния личен интерес. Омръзна ми хората, които превърнаха индустриалната зона в пустиня, днес да си изграждат образ на спасители, чрез лъжи и откровени манипулации. Омръзна ми от политиканстването на тези, които не се отзоваха на поканата за среща, която бе с цел да се обсъди изграждането на нов храм, чийто строеж се отлага години наред.
Тези хора, днес съдят, те се опитват да внушат на останалите, че най-големият проблем на Благоевград е този, че хората на площада оставят знамената и колоната си в сградата на Община Благоевград.
Аз поемам цялата отговорност за случилото се и най-отговорно заявявам, че за мен на дневен ред са други проблеми, които превърнаха Благоевград в град със затихващи функции и разрешаването им.
източник :БНТ 1
а
 

Клип, показващ как протестиращи от Благоевград прибират в сградата на общината озвучителна техника и знамена след протест, предизвика коментари в социалните мрежи.

Добавени коментари

Калояне публикува:
12 Август 2020 | 08:40
Калояне братко некой дилър те пере ама ного яко
дедо мраз публикува:
11 Август 2020 | 23:43
калоян стана за посмешище с тоя протест нема ли структура на демократична българия в благоевград та калоян с тони рокера са най активни дедо мраз е преключил с политиката сега вече неиска да става прдседател на съвета сега иска да става депутат завалията

Добавете Вашия коментар

TOP