Скандал на търг в община Благоевград! Гневен мераклия за коледен павилион изригна срещу комисията, не му казали, че има конкуренти

09 Ноември 2016 | 13:49
1 коментара
Общество
Скандал на търг в община Благоевград! Гневен мераклия за коледен павилион изригна срещу комисията, не му казали, че има конкуренти

Гневен кандидат за наемател на коледния базар избухна по време на търг, че за коледната сергия, за която кандидатства, има конкуренция. Скандалът се разигра по време на тайно наддаване за останали свободни два малки павилиона от по 5 кв. м на коледния базар на площада пред общината в Благоевград. Съпругът на участничката в търга Ася Билева, собственичка на фирма „Хепи Донът“ ЕООД, още с отварянето на пликовете с документацията на участниците за първия обект избухна: „Тези хора всички за същата точка ли са?! Защо не ми се обадихте вчера да ме предупредите, че има и други?!“ ядосан потърси той сметка от  тръжната комисия и продължи: „Губите ми времето! Всяка година им правя увеселения! Звъниш и ми се молиш да участвам, защото няма кой да дойде на търга, а сега защо не ме предупреди да не ви плащам депозит!“, обърна се към една от общинските служителки, член на комисията, гневният кандидат.

Както стана ясно по-късно, в последните 2-3 г. той наемал павилион, на който продавал понички, но  последния път коментирал, че не могъл да си избие дори наема. Кротките забележки на жена му и напомнянето на Р. Чорбаджийска, че никой не може да ограничи участието на желаещите да наддават на търг, както и че депозитът от 48 лв. се връща, не успяха да охладят „пожара“ на почувствалия се прецакан участник.

Освен „Хепи Донът“ ЕООД за павилиона кандидатстваха още разградската фирма ЕТ „Хари-Валери Валентинов“ и фирма „КРИС Н и С“ ЕООД. Първата участва във фестивала „Благоевград мези“ с въртележки, батут и атракциони за деца и на първия търг за коледния базар преди две седмици спечели наддаването за един от големите павилиони за скара и напитки плюс още два малки за промишлени стоки. Втората също  спечели два малки павилиона на първото наддаване, след като фирмата на Сергей Сукалински „Серги-05“ ЕООД  подари победите на съпругата си Надежда, собственик на  „КРИС Н и С“ ЕООД.

При прегледа на документацията по време на вчерашния търг се оказа, че в плика на „КРИС Н и С“ ЕООД липсва пълномощно от управителя на представляващия я на наддаването и той го носи отделно. Разгневеният съпруг на Ася Билева реагира остро и заплаши, че ако се допусне прилагането на допълнителен документ, ще обжалва наддаването в съда. До повече пререкания така и не се стигна, тъй като Р. Чорбаджийска не допусна участието на „КРИС Н и С“ ЕООД  и отвори пликовете с паричните оферти на останалите двама претенденти за обекта. С предложение за наем от 1100 лв. разградската фирма спечели търга срещу 364 лв. оферта на „Хепи Донътс“ ЕООД. Още докато се отваряха офертите, съпругът на Ася Билева демонстративно си тръгна, посочвайки на жена си чантата й в знак да го последва.

Останала без конкуренцията на отстранената фирма „КРИС Н и С“ ЕООД, разградската спечели наддаването и за последния малък павилион от 5 кв.м с оферта за 800 лв. наем.Струма

Добавени коментари

Търговец публикува:
09 Ноември 2016 | 18:28
Интересът па гербаджии им клати фесът!Тех това ги свързва--ДАЛАВЕРАТА!Те за това са в общината-да цоцат как може повече!

Добавете Вашия коментар

TOP