Ситуацията в МБАЛ Благоевград е спокойна! Изписват трима, здрав е туристът от Банско, 5 съмнителни за коронавирус в Инфекциозно

27 Март 2020 | 11:43
1 коментара
Общество

Нормализира се ситуацията в благоевградската болница, вчера поради приемът на съмнителни за коронавирус пациенти, имаше известно напрежение, но днес е спокойно, казаха от болницата.

В момента 5-има са в Инфекциознно отделение, а днес изписват 3-ма. 2-ма съмнителни отчетоха 3 последователни отрицателни проби, са освободени, изписват и първият постъпил пациент с коронавирус, англичанинът от Банско.

Мъжът на 78-години победи заразати и вече е напълно здрав. Майката и дъщерята от разложко село са в болницата, продължава издирването на хора, с които са били в контакт и поставянето им под карантина. Останалите 5-има чакат резулатите от направените проби. Вчера в тежко състояние от болницата в Разлог бе преведен мъж, който бе интубиран в реанимация на МБАЛ Благоевград. Той е с типичните сипмпотоми на коронавирус, има двустарнна пневмония, чакат се проби.

Тази сутрин ген. Мутафчийски съобщи за нови 12 случая на коронавирус, броят на заразените в страната е 276. Има вече 9 абсолтно излекувани. За пореден път апелираме: Спазвайте карантината, наложените мерки и инструкции на здравното министерство и щабовете по места и си стоите вкъщи. Следим ситуацията в областта. Засега навсякъде е спокойно.

Продължават мерките на полицията за проследяване на всички, които се връщат от чужбина за спазване на карантината. Хиляди се върнаха след началото на карантината и в разгара на пандемията. Затова полицаите ,които също са героите на новото време, ежедневно проверяват стотици под карантина за спазване на мерките./Топ преса/

Добавени коментари

петрич публикува:
27 Март 2020 | 18:03
на силва циганката силвия ком майка и е починала знаели некой от какво

Добавете Вашия коментар

TOP