Сираков: Батков ще си тръгне скоро от Левски

14 Август 2014 | 09:01
0 коментара
Спорт
Легендата на "Левски" Наско Сираков коментира събитията в клуба през последната година, пише "Меридиан Мач". Той говори за проблемите на "сините" по време на представяне на биографичната си книга "Единакът" във Враца.
 
Сираков прогнозира раздяла между "Левски" и собственика на клуба Тодор Батков, която по думите му ще се състои "много скоро".
 
"Ще ни трябват 3-4 години, за да преболедуваме ерата "Батков". Никой не може да оправи клуба с магическа пръчка. Трябва някой да дойде и да изсипе 50 милиона евро. Кой ще го направи?", попита Сираков.
 
Той разкритикува "сините" за текучеството на играчи и треньори в последните години.
 
Сираков обясни защо е бил уволнен бъдещият треньор на "сините" Димитър Димитров - Херо, по времето, в което легендата на "Левски" командваше да "Герена".
 
"Аз реших за тази смяна и я направих, защото смятах, че към онзи момент той не бе готов за треньор на "Левски". Надявам се, че сега ситуацията е друга и ще го оставят да работи и реализира идеите си. Доколко това ще се случи е друг въпрос", заяви Сираков.
 
Той разкритикува и решението да бъде назначен уволненият преди дни вече бивш треньор на "Левски" Пепе Мурсия.
 
"Този човек идва от шампионат, където се играе 9 месеца. Там нямат нужда от почивка и бързо достигат нужния баланс. В България се играе 4 месеца и се почива 3... Той просто не беше подготвен за условията тук", коментира легендата на "сините"./БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP