Синята зона в Благоевград продължава работа, открития и закрития пазар също ще работят

16 Март 2020 | 16:04
1 коментара
Общество

Синята зона няма да затваря, открития и закрития пазар в Благоевград ще работи, променя се разписанието на линиите на градския транспорт в Благоевград. Това съобщи кметът Румен Томов на пресконференция днес=

Градоначалникът обясни,че днес е провел среща с представители на фирми за дезинфекция. Според него 20 000 лв. дневно са нужни да се напръска улиците и зелените площи с дезинфектант, но това не било нужно, тъй като 5 минути след третиране на площите заразата отново ще плъзне.

Автобусите по линия №2 ще пътуват през 15 минути, а автобусите по линиите №1 и №3 през един час.
Синята зона в Благоевград ще продължи да функционира за разлика от други градове като Сандански и София, където паркирането ще бъде безплатно.

Откритият и закритият пазар ще си работят нормално. Управителят на „Пазари“ издал заповед да се затворят, но градоначалникът не разрешил.

Преустановява се работата на част от социалните услуги, като остават да работят обществената трапезария, детската кухня и социалния патронаж.

Работното време на касите на партера на общината също се променя, удълженото работно време се отменя и те ще функционират от 8.30 до 17.30 часа.

В Информационния център ще бъде създаден кризисен щаб, който ще работи от 8 до 21 часа, включително събота и неделя. Представители на БЧК ще обслужват хора, които нямат близки.

Добавени коментари

жител публикува:
16 Март 2020 | 21:19
Вие луди ли сте?!? Пазари...? А и синята зона? Толко ли сте алчни? А си мислех , че Томов е по- различен...

Добавете Вашия коментар

TOP