Синоптикът от Гоце Делечв Емо Чолаков бродира гоблени, стяга и сватба догодина!

29 Януари 2018 | 13:03
0 коментара
Любопитно

Колоритния синоптик на Би Ти Ви с неврокопски произход, Емил Чолаков се оказа пълен с изненади.

Водещият на прогнозата за времето е истински съвременен Исак Нютон.

Емо е бивш учител по физика и дори завършва докторантура по специалността. Освен това има необичайно хоби – да шие гоблени.

През 2003 година обаче синоптикът идва в София и се отказва от преподаването. Явява се на кастинг за специалисти в неговата сфера и печели.

„Преди да стана синоптик година и повече шиех във фабрика за мъжки костюми. И сега мога да скроя и ушия всичко сам, не ме е срам. Става въпрос за фабрика в Гоце Делчев, в която работят и в момента над 3000 души”, казва още Чолаков.

Симпатягата, освен това обожава да шие гоблени.

„Подарих един на църква, но не искам да казвам коя. Имам и вкъщи, поставени са в рамка. Любими са ми на Богородица и коне край реката. Те са като пъзели”, казва още Чолаков.

От хобито му е щастлива и съпругата му Краси Григорова. Двамата са заедно 14 години, макар да нямат брак. Синоптикът обаче е решил тази година най-накрая да я изненада, като я заведе до олтара.

„Като поотрасне детенцето, тази или другата година ще подпишем брак, че приятелите ми все ме подкачат за това”, смее се той.

Иначе двойката редовно отскача до Гоце Делчев, тъй като не могат да стоят дълго далеч от родния дом.

Въпреки това Чолаков е категоричен, че не се разделя с работата си в София.

„На Краси й е мъчно за семейството, свикнала е с малкия град. Но работата ми е свързана със столицата и съм късметлия, че работя точно в Би Ти Ви”, казва още синоптикът.

Добавете Вашия коментар

TOP