Синоптикът Емо Чолаков лъсна в черен списък на длъжниците в община Гоце Делчев

17 Август 2017 | 08:02
0 коментара
Общество

Известният ТV синоптик Емил Чолаков цъфна в „черния списък“ на длъжниците на общината в Гоце Делчев, той е в графата с натрупалите дългове в размер между 500 и 1000 лева към общинската хазна за последните пет години. Оказа се, че звездата от малкия екран системно не е плащал данъка си за моторно превозно средство /МПС/, което е регистрирал в родния си град.

Баща му е шеф на местната структура на Съюза на пчеларите.

В същия списък е и концесионерът на сметището в Гоце Делчев Ламбрьо Донев, който преди дни заяви инвестиционното си намерение да строи бензиностанция на площ 7.573 декара в района на хаджидимовското село Копривлен. Тя ще разполага с три бензиноколонки, като едната ще е за тежкотоварни автомобили. Към нея ще има офис сграда. Оказа се обаче, че бизнесменът дължи на общината над 2000 лева данък МПС.

Собственикът на популярното заведение „Шапковата къща“ в с. Делчево Г. Шапков също е пропуснал да плати данъка за МПС.

Любопитното е, че в списъка с длъжниците е и общинският съветник от ГЕРБ и председател на Комисията по устройство на територията и екология към ОбС – Гоце Делчев Ангел Тунчев.

В същия списък е и арестуваният миналата година за разпространение на дрога Тодор Шопов.

Бившият прокурист на болницата в Гоце Делчев и кандидат за неин шеф д-р Иван Канелов също е пропуснал да си плати данъка за автомобила и дължи над 500 лева на общината.

Стоматологът д-р Валентин Марин също лъсна в списъка с длъжници. Той стана скандалноизвестен със стрелбата, която откри пред гоцеделчевски ресторант в новогодишната нощ през 2012 година. Тогава беше арестуван и го грозяха до 5 години лишаване от свобода.

Собственикът на италианската обувна фабрика „Пиерик“ Пиеро Агостини също е длъжник на община Гоце Делчев със сумата от около 500 лева.

Толкова дължи и лидерът на Политическа партия ДОСТ в Пиринско Исмаил Джинджи от село Корница.

В „черния списък“ е и транспортната фирма „Вълчев Ауто – Николай Вълчев“.

Сред най-големите длъжници за данък на недвижими имоти е един от първите хотелиери в Гоце Делчев и собственик на „Маламовата къща“ Валери Маламов. От данъци той е натрупал дълг в размер на над 5000 лева.

Над 3000 лева трябва да плати на общината и бившият шеф на общинската служба „Териториално и селищно устройство“ Тодор Домузов.

Управителят на несъществуващото вече радио „Неврокоп“ пък дължи данък в размер на 1000 лева.

Бившият концесионер на държавната автогара в Гоце Делчев – фирма „Динамо“, дължи над 15 000 лева данъци към общинската хазна за недвижими имоти и битови отпадъци.

Най-големият длъжник в категория „Фирми“ е „Авто мечти“ ЕООД на София Червенкова с над 30 000 лева неплатен данък за недвижими имоти.

Припомняме, че в началото на месеца община Гоце Делчев предаде на частен съдебен изпълнител огромен брой недобросъвестни данъкоплатци. Това се случи след решение на Общинския съвет и след като длъжниците получиха неколкократно покани за доброволно плащане, но не погасиха дълговете си.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP