Синдикатите в МВР планират протести в деня на откриване на Българското европредседателство

09 Януари 2018 | 21:56
0 коментара
Общество

Синдикатите в МВР планират протести в четвъртък, когато официално ще бъде открито Българското европредседателство. На 11 януари чуждестранните гости ще бъдат посрещани с протестни плакати на английски език. Вечерта ще има протестна демонстрация пред Народния театър „Иван Вазов”, където ще се проведе церемонията по откриването на председателството.

Пред БНР лидерът на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов обясни, че увеличението на заплатите в министерството няма нищо общо с исканите проценти от синдикатите. Затова те ще протестират.

„Ще посрещнем поне една част от делегациите по „Цариградско шосе” и на Орлов мост. След това ще се съберем близо до Народния театър „Иван Вазов”, където ще е тържественото откриване на Председателството. Ще продължим на 25-ти при НДК, където ще е срещата на вътрешните министри от Европейския съюз”, посочи още Попов.

Недоволните полицаи смятат, че чуваемост за действията им в ръководството на МВР има. Искат обаче конкретни действия. Освен увеличение на заплатите, синдикатите настояват и за изработване на нов закон за министерството.

По-рано днес вътрешният министър Валентин Радев заяви, че не разбира исканията на полицейския синдикат. /БГНЕС

снимка:факти

 

Добавете Вашия коментар

TOP