Синдикатите излизат на национален протест

19 Ноември 2019 | 13:45
0 коментара
Общество

Двата стачни комитета днес се обединиха в един. Структурите на КНСБ и на КТ "Подкрепа" са в абсолютна готовност в края на месеца да бъдат проведени протестни действия.

Това обявиха на брифинг от синдикатите, предаде репортер на Novini.bg.

На срещата с премиера ще очакваме гаранции, че предложението за първия ден от болничните ще бъде отменено. Все още няма информация от нито един официален орган. Подготовката за национален протест по повод това предложение продължава, каза съпредседателят на стачния комитет Тодор Капитанов (представител на КНСБ).

Бойко Борисов за болничните: Тази тема няма да бъде вкарвана в НС, ще се запази старият режим

Националният протест ще се състои, дори ако официално тръгнат да отменят това предложение вносителите му, защото не бихме могли с лека ръка да подминем факта, че вече втора седмица нервите на българските граждани са опънати от някакво недомислие, някой си позволява да се подиграва с тези хора и да си прави експеримент и да види доколко той е популярен или непопулярен. Именно заради това няма да отменим провеждането на този национален протест, за да им кажем, че повече не бива да си правят експерименти с хората на България, не бива да наричат мошеници и измамници хората, които най-много допринасят за повишаване на т. нар. брутен вътрешен продукт, заяви съпредседателят на стачния комитет Любка Георгиева (представител на КТ "Подкрепа").

В отговор на въпрос за думите на премиера Бойко Борисов, че синдикатите са във възторг от това, че минималната пенсия ще стане 250 лева от догодина, Георгиева каза: "

Да виждате такъв възторг да е изписан по лицата ни? Аз бих искала да го попитам и той да ни даде една план-сметка как да си изхарчи един български пенсионер тези 250 лева, така че да оцелее и да доживее и другите 250 лева. Няма такъв възторг. Ние, естествено, приветстваме, когато правят някакви стъпки към повишаване, приветстваме желанието им да повишават учителските заплати и пенсиите, но е недостатъчно. Така че ние не бихме могли да изпаднем в подобен възторг".

Добавете Вашия коментар

TOP