Симитлийски ученици обраха наградите на национално състезание

07 Юни 2018 | 12:12
0 коментара
Култура

С голям успех приключи участието на учениците от СУ „ Св.Св Кирил и Методий“ Симитли в Националното състезание „Технологии, творчество, предприемачество“ в Гоце Делчев.

Преподавателите от Симитли отведоха 9 свои възпитаници , които имат желание да се занимават в тази област и са едни от най- добрите в училището. Те се състезаваха в две направления: „Програмиране със scratch“ 5-7 клас и „Мултимедийни презентации“ 5-7 клас

В категорията учениците ни завоюваха първо и второ място, като един от тях беше отличен със специална награда. В категорията Програмиране със scratch 5-7 клас, на престижното първо място застана Денислав Ташев от 5-и клас, 2-то място зае Алекс Костев 6-ти клас. Специална награда за сложност на програмен код грабна Драгомир Мелов. В направление Мултимедийни презентации 3-то място на училището в Симитли донесе Емил Ортомаров 5-ти клас.

Всички деца били на състезанието имат изключителен талант и познания в областта на информатиката и информационните технологии, като достойно защитиха името на гимназията в Симитли.

От СУ „ Св.Св Кирил и Методий“ се гордеят с постиженията на възпитаниците си в технологиите, защото те са бъдещето на новото образование. Град Гоце Делчев и Първо ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” бяха домакини на национално състезание „Творчество, технологии, предприемачество“. 62 ученици и техните 18 ръководители направиха разходка до живописното село Делчево в Южен Пирин. Част от развлекателните моменти за учениците бяха също:свирене с банани, програмиране на роботи, демонстрация на иновативни технологии и х-box игри.

Добавете Вашия коментар

TOP