Симитли стана част от "Моята българска история"

26 Януари 2018 | 17:39
0 коментара
Култура

Проектът „Моята българска история” на фондация MOVE.BG представиха пред учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Координаторът Ангел Златков, докторант в Историческия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“  изтъкна пред учениците, че именно личните истории и преживявания на всеки един от нас са нишките, които изплитат колективната ни памет и ни превръщат в общност.

„Историята на всеки един от нас е важна не само защото лично сме я преживели, но защото тя е съставна част от общата ни българска история. Чрез познаването и прочитането на историята на другия ние научаваме повече и за себе си.” – каза още Златков. „Моята българска история” е интерактивна карта на България, в която всички заедно пишем и споделяме историята си. Тази, която по - често остава неразказана – малко известни факти за общото ни минало и важни обществени фигури, както и нашата лична история – на рода, на къщата ни или на нашата улица.

Картата може да се използва като помощно средство в часовете по история и география и чрез нея учениците могат не само да допълнят своите знания, но и да ги споделят със своите съученици, преподаватели и роднини. Учениците с интерес се запознаха с проекта. Преподавателят по История- Любима Благоева изяви желание да използва картата като помощно средство в часовете си, а учениците обещаха да участват в нейното запълване. На събитието присъства и директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” Таня Янкова.

Добавете Вашия коментар

TOP