Симитли домакин на турнира „Футбол 7“

11 Октомври 2018 | 12:52
0 коментара
Спорт

Турнирът е организиран от БФС, а Футболен клуб "Септември" (Симитли) ще бъде домакин на всички срещи.

В спортен комплекс „Симитли“ ще бъдат играни всички футболни срещи от турнира, който започва тази неделя 14-ти октомври. В турнира ще участват 7 отбора. Септември(Симитли), ОФК Пирин (Благоевград), Пирин 2001, Мечетата(Петрич), ОФК Беласица (Петрич), Хлапетата(Благоевград), ОФК Вихрен(Сандански)

Със своята добра база, отборът на Септември, ще спомогне за доброто провеждане на турнира и развитието на футбола при подрастващите.

Футбол 7 е утвърдена форма за подготовка на играчи до 12-годишна възраст. Тя придобива популярност в Испания, Германия и Франция, а след това и в цяла Европа. Най-важното предимство е израстването на детето с размера на терена, топката и вратата, както и профилирането на състезатели по постове в приятна игрова обстановка.

Целта на Футбол 7 е да представи играта във възможно най-добра светлина пред малчуганите – без излишни нерви, истерии и разправии. БФС организира такова първенство в София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас, а вече и в Симитли. Основната цел на Футбол 7 е да бъдат създадени условия, при които децата в ранна възраст да покажат своите умения и качества в една специфична разнородност на футболната игра, а именно футбол в зала 7 срещу 7.

Добавете Вашия коментар

TOP