Симеон Сакскобургготски при посещението си в Гоце Делчев: Не се виждам в ролята на президент

28 Септември 2016 | 09:40
0 коментара
Политика
Симеон Сакскобургготски при посещението си в Гоце Делчев: Не се виждам в ролята на президент

Симеон Сакскобургготски няма да влиза в битката за президент. Това заяви самият той при посещението си в Гоце Делчев вчера. Сакскобургготски опроверга и информацията, че с него са водени подобни преговори от управляващата партия. Според него времето му за президентския пост е изтекло и той трябва да се заеме от млад и енергичен човек, на който да се делегират повече правомощия.

„Никой не е водил преговори по тази тема с мен. Аз не се виждам в тази роля“, призна той.

Според него държавният глава трябва да има много ясна представа за международна политика и да се ползва с подкрепата на възможно повече политически партии.

Над 700 възпитаници на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев посрещнаха бившия премиер Симеон Сакскобургготски. Гостът разгледа гимназията, която е напълно обновена.

„Пътувал съм много из страната, но досега не бях виждал такова училище, в него наистина се усеща голямо уважение към традициите“, заяви Симеон Сакскобургготски.

Особено вълнуващ за Симеон Сакскобургготски бе моментът да види реставрираното знаме на гимназията, на което е изобразен неговият детски лик. Находката бе открита случайно преди година, при освежаването на старото знаме на ПМГ „Яне Сандански“. Експертите установиха, че под горния слой има втори. След направените реставрационни дейности се оказа, че това всъщност е автентичното знаме на училището от периода 1938-1944г., когато то е носило името на Симеон II.

По време на визитата си в Гоце Делчев, Симеон Сакскобургготски проведе и среща с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

Преди посещението си в Гоце Делчев Симеон Сакскобургготски направи дарение на два от социалните домове в града- тези за деца и възрастни с увреждания.

Добавете Вашия коментар

TOP