Силно 24-то издание на Международния музикален фестивал „Златен кестен“ Петрич

14 Октомври 2018 | 15:27
0 коментара
Култура

В двете фестивални вечери хиляди петричани и гости на града изпълниха градския площад.

12 изпълнители от България, Македония, Сърбия и Албания излязоха на сцената в Петрич в конкурс за нова популярна песен и конкурс за изпълнител на Международния музикален фестивал „Златен кестен“.

Жури в състав Петко Петков, Йордан Георгиев и Валери Яворов оцени текстовете, изпълненията и сценичното поведение на участниците.

В конкурса за изпълнител класирането се подреди: първа награда за певицата Даниан; второ място за трио „Джентълмен“; трето място за Антония Маркова.

В конкурса за нова популярна песен първата награда беше присъдена отново на изпълнителката Даниан и нейната песен „Ти и аз“.

Втора награда за Маргарита Хранова и песента „Когато“. Трета награда за Бонимир Бонев и песента „Нещо на испански“.

Присъдени на Международния музикален фестивал „Златен кестен“ бяха и три специални награди.

Приз за сценично излъчване беше присъден на изпълнителя Огнен от съседна Македония. Приз „Евтим Евтимов“ за най-добър текст получи Ивайло Герасимов и песента „Лято“. Наградата на НЧ „Братя Миладинови – 1914“ Петрич заслужи група „Рефлекшън“ с песента „Не е късно“.

В приветствените си думи кметът Димитър Бръчков отбеляза, че емблематичният за Петрич фестивал, който е придобил и международна популярност, тази година отново е вдъхновяваща трибуна за млади, талантливи и амбициозни изпълнители.

Добавете Вашия коментар

TOP