Силни бури връхлитат Балканите тази зима

22 Октомври 2020 | 15:07
0 коментара
Общество

Световноизвестната американска метеорологична служба "AccuWeather“ обяви своята сезонна прогноза за Европа. Според синоптиците основният път на лошото време на Стария континент ще се движи на юг, а много бури ще тръгнат към Южна Европа, Средиземно море и към Балканите.

„Мисля, че в сравнение с това, което сме виждали през предходните години в Испания, Португалия и Южна Франция, стихиите тази зима ще бъдат много по-бурни”, каза старши метеорологът Алън Репърт.

Сред големите градове в Европа, в които може да се разразят силни бури, са Лисабон, Мадрид, Барселона, Ница, Рим, Атина и Букурещ. 

"Бурите ще застрашат живота и имуществото в целия регион", пише метеорологичната служба. 

Още в началото на прогнозата се посочва, че страните в Европа преживяват нова вълна на коронавирус, която е причинила нови ограничения, влизащи в сила само няколко седмици преди настъпването на зимата. „Макар да е несигурно как ще се развие пандемията през следващите месеци, екипът на "AccuWeather" от опитни синоптици е почти сигурен какво време европейците могат да очакват тази зима", казват от службата. 

Добавете Вашия коментар

TOP