Силен вятър в Югозапада, в областта температурите ще достигнат до 14°

21 Март 2018 | 07:14
0 коментара
Общество

Днес вятърът от юг-югозапад ще се усили и в източната половина от страната и по северните склонове на планините временно ще е силен, но още преди обяд в източните райони ще се ориентира от изток, а в северните от североизток. 

Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, в северозападните райони от сняг. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 3-4° в северните райони до 16-17° в южните, в София около 9°. През нощта срещу четвъртък валежи от сняг ще има на много места в Северна България и високите полета на Западна.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 1600-1700 метра от дъжд, но през нощта срещу четвъртък границата на снега значително ще се понижи. Ще духа силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около 0°.

Атмосферното налягане сутринта все още ще бъде по-ниско от средното за март. През деня продължи да се повишава и вечерта вече ще е по-високо.

За Благоевград максималната температура днес ще бъде 14°, а минималната 5°, в Банско11°/5°, Симитли 18°/9°, Гоце Делчев 15°/8° и Петрич 14°/7°.

Добавете Вашия коментар

TOP