Спор около назначаването на новия директор на Агенцията по вписванията - председателят на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов се оплака, че кандидатурата на Габриела Козарева не била съгласувана в коалиционния съвет на управляващата коалиция, а била номинация на „Атака”.

„Имаме едно коалиционно споразумение, съгласно което всички кадрови назначения трябва да бъдат одобрени от всички партии в коалицията. И тъй като това се нарушава, за съжаление не за първи път, няма как да запазим мълчание. Тази кандидатура няма нищо общо с НФСБ и не е съгласувано с нас”, заяви Валери Симеонов.

„Аз имам коалиционно споразумение с колегите от Патриотичния фронт, а не с всяка партия по отделно. Едната кандидатура дойде по линия на г-н Сидеров за Агенцията по вписванията, а другата за Кирил Войнов – от страна на г-н Симеонов. Считам, че и двамата са добри специалисти”, каза от своя страна премиерът Бойко Борисов.

Кирил Войнов бе назначен за шеф на Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор. 

В отговор Сидеров заяви, че той е предложил Козарева за поста, но тя била доказан специалист, а не партиен активист.

„Подкрепям нейната кандидатура. Козарева е доказан специалист, не е партиен активист на никоя партия. Държавната администрация има остра нужда от такива кадри. По мое предложение, съгласувано с премиера Бойко Борисов, бе назначена, така както по предложение на Валери Симеонов беше назначен ген. Кирил Войнов за временно изпълняващ функциите на председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)”, заяви Сидеров.  

„В случая „Козарева” няма никакви основания за обструкции, освен ако някой политик, държавник или член на правителството се страхува, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни за негово участие във фирми и конфликт на интереси. Но това е негов проблем и не е повод за коалиционни интриги”, каза още Волен Сидеров. 

Преди време двамата влязоха в конфликт и за проверките на Симеонов по Черноморието - Сидеров дори попита Борисов позволил ли му е да рекетира бизнеса.