Шумни ромски празненства и музика до дупка тормозят цял квартал в Благоевград

02 Юни 2018 | 18:37
2 коментара
Общество

В писмо до кмета на Благоевград Ат. Камбитов, жители на жк „Еленово” в Благоевград се жалят от системен тормоз от силни децибели от ромската махала.

Ето какво пишат те: „Принудени сме да Ви пишем с огромна молба към Вас, след многократно обаждане на тел. 112 и на служители от  РПУ – Благоевград. Моля променете наредбите, свързани с обществения ред!

Ние, жителите на жк “Еленово” (Орлова чука), системно сме подлагани на тормоз от ромската махала, особено през летния сезон. Вярно е, че в сега действащата наредба е написано, че от 14 до 16 часа и след 23 часа не е разрешено вдигане на шум. А Вие как бихте понесли, ако някой преди 14 часа и след 16 часа до 23 часа непрекъснато, без спиране, бие тъпан? Това се случва, защото въпросните хора не са заети и се забавляват, докато ние в това време им изкарваме социалните помощи (прехраната).

Друго, също системно нарушение, е да се пускат конете на паша вечерта (когато няма кой да проверява за обществения ред). Вечер слушаме тропане и цвилене на коне под прозорците ни, а сутринта се събуждаме с осрани (извинете за думата) улици.

Ние, българите, се чувстваме дискриминирани и използвани. Особено когато от полицията ни отговорят: “Нали разбирате, не можем да влезем там (т.е. в ромския квартал)” или “Ние работим по наредба и нищо не можем да направим”, или “Те си знаят правата”. Такова нещо никога не може да случи в едни други, по-нормални страни от нашата.

Моля, имайте предвид, че ние, българите, също сме гласоподаватели и хора. А младите хора продължават да напускат страната ни. Тези, които са образовани и работят. Тук, в България, ще останем само пенсионери и въпросните веселяци от ромския квартал. Защо ли пък учтиво да ги наричаме роми?”, питат жителите на жк „Еленово” /Орлова чука/, предава „Струма.бг“.

В отговор на писмото на благоевградчани от общината отговориха:

„Определените часове, в които не е позволено да се вдига шум с цел спазване на обществения ред, са еднакви в цялата страна. При нарушаване на правилата гражданите следва да сигнализират в най-близкото полицейско управление или на телефон 112.

Относно безстопанствено разхождащи се животни са получени и други сигнали, собствениците им са открити и са предупредени да не ги пускат без надзор в жилищните райони и междублоковите пространства“.

Автор: ПИК

Добавени коментари

Какво да се направи публикува:
03 Юни 2018 | 11:05
Първо: Общинска наредба, забраняваща сватби на открито. Веселби с музика-само на площад "Георги Измирлиев" Второ:Виж Първо!
Общината публикува:
03 Юни 2018 | 10:33
Ще търпите, защото на изборите Доктор Насо им е казал, че ще си правят каквото си искат. Няма нищо да им се направи, защото това са избирателите на герб, на Тасков, на Мама кажа, на Урдев...Това е положението, Минке.

Добавете Вашия коментар

TOP