Шумахер остава все по-често в съзнание, но все още неможе да говори

18 Юни 2014 | 11:02
0 коментара
Общество

Михаел Шумахер все още не може да говори, но много по-често се намира в съзнание, съобщи говорителката на Университетската болница в швейцарския кантон Во Дарси Кристен, цитирана от британския в. "Дейли телеграф".

В понеделник мениджърката му Сабине Кем съобщи, че Шумахер е излязъл от състоянието на кома и е преместен в Лозана от болницата във френския град Гренобъл, където прекара над половин година след тежкия инцидент.

"Процесът на възстановяване ще продължи не няколко дни, а много повече. Преместването му в новото болнично заведение беше доста трудно решение за него и семейството му. Това не означава, че състоянието на болния се е подобрило значително през последните няколко седмици, но е очевидно, че няма нужда той да бъде в реанимация. Шумахер все още изпада в безсъзнание, но е значително по-добре в сравнение с април и има моменти на съзнание. Разбира се, той не може да говори, но има други форми на комуникация, които му позволяват да общува с близките си", заяви Дарси Кристен. Тя не утомни формите. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP