Щурм на магазините в Благоевград - Черният петък в своя апогей!

29 Ноември 2019 | 13:20
0 коментара
Любопитно

Десетки граждани масово щурмуват магазините в Благоевград на днешния – черен петък, видя наш репортер.

Само за няколко часа, хората буквално пощуряха от лудите намаления в големите търговски вериги, които започнаха още в най – ранните зори на днешния ден.

Някои от местните търговци в областния център дори намалиха стоките си до 50% , а най - смелите и до 70 %, установи проверка на Pirinsko.com

Традиционно обаче, най-купуваните стоки и днес си останаха таблетите и смартфоните последвани от ново поколение телевизори, както и малки и големи електроуреди.

Според управителни на магазините се запазва и тенденцията през последните години, ноември да е най-атрактивният месец за поръчки и надминава по потребителска активност, дори от празничния декември.

Статистиката сочи, че само през миналата година българите са изхарчили над 66 млн. лв. за да плащат в магазини с дебитни, кредитни карти или кеш, сочат данни на БОРИКА.

Някои търговци дори се изтарикатяват и намаляват продаваните от тях стоки още преди деня на голямото пазаруване. Така вместо в петъка след Деня на благодарността, който се възприема за начало на коледното пазаруване, Черният петък може да настъпи още предната седмица.

Названието Черен петък е измислено от жителите на Филаделфия, щата Пенсилвания, които били много недоволни от ужасните задръствания по пътищата в този ден.

По-късно изразът започнал да се употребява само за най-големите разпродажби и така вече се разпространил и в САЩ, и по света.

Добавете Вашия коментар

TOP