Ще спрат ли злоупотребите с фалшивите болнични или работещите ще бъдат ощетени?

15 ноември 2019 | 08:14
0 коментара
Ще спрат ли злоупотребите с фалшивите болнични или работещите ще бъдат ощетени?

Темата коментират председателят на АИКБ Васил Велев и президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов

„Тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до ограничаване на кражбите и до увеличаване на доходите на хората. Когато не крадеш от колегата си, това което той е изработил – ще си го получи. Второ, ще се произведе много повече”. Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев относно предложението първият ден от болничния да е за сметка на работника.

„На половина ако се ограничат тези безобразия ще имаме 1 млрд. повече. Работникът ще получи четирикратно повече, отколкото е ощетен”, каза още той.

 

„Това решение има една сериозна слабост. Тя е, че според това предложение всички болнични са фалшиви. Че има такива – няма съмнение”, коментира президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

„Синдикатите трябва да решат кого защитават – дали тези които крадат, симулират и отиват за гъби с фалшив болничен или тези, които са коректни, съзнателни и идват на работа”, посочи Велев.

„Виновни са тези, които издават фалшиви болнични. Трябва да понесе отговорност и този, който внася такъв фалшив лист. Нека помислим как да накажем тези хора. Защо трябва да наказваме някой, който не  е виновен за това?”, коментира Манолов.


Добавете Вашия коментар!