Ще се радваме ли на слънце през уикенда

21 Септември 2018 | 16:58
0 коментара
Любопитно

Очакват ни почивни дни с приятно лятно време и захлаждане около 25 септември, което ще се усети най-вече в Дунавската равнина и по високите полета на Западна България, сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели, съобщава Дарик.

В събота, неделя и понеделник ни очаква хубаво време – ще е предимно слънчево, в неделя със слабо понижение на температурите, но в понеделник ще видим термометрите да показват в южните райони и до 30-31 градуса.

През нощта в понеделник срещу вторник, във вторник и сряда ще усетим първия полъх на есента. С усилване на вятъра от север-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. Във вторник на места ще има и превалявания. Най-сериозно захлаждането  ще се усети в Дунавската равнина, в северозападните райони и по високите полета на Западна България. В тези райони дневните температури ще достигат до 14-15 градуса и ще бъдат с пет-шест градуса по-ниски в сравнение с останалата част от страната. Очаква се в района на София във вторник следобед например температурите да достигат около 15 градуса.

След това времето ще бъде с разкъсана облачност, без съществени валежи, а през втората половина от следващата седмица температурите ще започнат да се повишават.

Добавете Вашия коментар

TOP