Щабът прекратява брифингите, Борисов предупреди, че вирусът не е утихнал

04 Юни 2020 | 10:29
0 коментара
Общество

Дистанцията, дисциплината и дезинфекцията ни предпазиха от по-голяма зараза. Справихме се прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се да няма втори и трети вълни.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който тази сутрин обяви, че Националният оперативен щаб (НОЩ) прекратява ежедневните брифинги, предаде репортер на БГНЕС.

В началото премиерът обяви, че днес стават 100 дни, откакто е издал заповедта за формиране на НОЩ и изрази благодарност към всички лекари и борещите се на първа линия със заразата.

„На Щаба благодаря, на всички, които денонощно работихте. Щабът не се разформира, той продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност. До тогава щабът трябва да гарантира презапасяване с тестове и лекарства”, заяви още Бойко Борисов.

Премиерът предупреди, че вирусът не е утихнал, трябва да се научим да живеем с него, но искаме максимално бързо да се върнем към нормалния живот, икономиката да тръгне, а и да мислим за психичното здраве.

Борисов отбеляза, че не трябва да се допуска грешката от съседна Северна Македония, която в последните дни изпусна контрола и случаите на новозаразени рязко се покачиха. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP