Шоуто на братя Бол идва в България

10 Ноември 2018 | 00:38
0 коментара
Спорт

Нашумелият младежки отбор на братя Бол, ръководен от техния баща ЛаВар Бол, пристига в България.

Отборът, носещ името JBA USA е на европейско турне, като една от дестинациите му ще бъде именно София.

На 18 ноември, неделя, от 15:00 часа, американските таланти ще се изправят срещу Академик София в зала "Универсиада". Организатор на събитието е Национална Баскетболна Лига, по идея на генералния мениджър Лили Борисова.

В отбора JBA USA до момента играеха двамата по-малки братя на НБА звездата Лонзо Бол - ЛаМело и ЛиАнджело Бол. Мело обаче напусна лагера на тима преди дни, за да завърши обучението си в САЩ, така че у нас от цялата фамилия ще пристигне само ЛиАнджело Бол.

Лигата JBA (Младежка баскетболна асоциация) бе създаден от Big Baller Brand - марката на Лавар Бол - като алтернатива на колежанското първенство на САЩ NCAA и неотдавна завърши първия си официален сезон. След това най-добрите играчи от JBA бяха събрани в сборен отбор, който сега обикаля Европа.

По предварителна информация Лавар Бол също трябваше да пристигне с отбора в България, като НБЛ в партньорство със сериозна българска дигитална платформа бе организирала редица участия в телевизионни предавания, медии и активности в продължение на 3 дни с цел промотиране на баскетболната игра, бранда на семейство Бол и този на НБЛ, но в понеделник (5.11.), от JBA информираха, че се е наложило Лавар да напусне Европа поради семейни дела.

Балканският тур включва още посещения на Македония, Хърватия, Словения, Румъния и Турция, а миналата седмица турнето премина през Белгия, където бе посрещаното с огромен интерес.

„Датите, които отборът от Младежката баскетболна асоциация таргетират са 16-18 ноември, В този кръг на НБЛ, отборът на Академик почива и лично аз смятам, че на този етап няма по-подходящ противник за американския тим у нас. Разликата във възрастта на двата отбора няма да е осезателна. JBA състезателите са на възраст 16-19 години, а средната възраст на отбора на Георги Давидов също е под 20 години. Програмата на Академик позволява мачът да се осъществи, а треньори и ръководство веднага прегърнаха идеята, като виждат изключителен шанс да премерят сили с връстниците отвъд океана, и с радост приеха да се включат в проекта. Благодаря им за реакцията!“ – разказа Борисова.

Мениджърът на НБЛ сподели още: „Поради късната заявка от страна на JBA и постоянните промени, които настъпват при тях, имаме буквално 2 седмици да организираме мача, да го обявим и промотираме.  Не се съмнявам, че ще се справим благодарение на годините натрупан опит по организиране на събития от баскетболен характер. Единствен минус на късното обявяване е рискът, че залата ще остане празна и липсата на възможност да се организира по-сериозна медийна и маркетинг стратегия, за да се използва пълния потенциал на популярността на бранда Бол. Идеи имаме много, но време никакво.“

Лавар Бол е едно от най-успешните медийни лица в САЩ през последните години. Той и синовете му Лонзо (ЛА Лейкърс), ЛаМело и ЛиАнджело, както и бранда им Big Baller Brand е следван от над 20 милиона последователи в световен мащаб.

За JBA – Junior Basketball Association

Младежката Баскетболна Асоциация (Junior Basketball Association - JBA) е мъжка професионална баскетболна лига. Създадена е като алтернатива на НСАА (Националната колежанска спортна асоциация - NCAA), като позволява на състезатели от гимназии и 3-годишни колежи да се състезават професионално без да са завършили университет или колеж. Създаването на JBA лигата бе оповестено през декември 2017 г. от американската медийна риалити звезда и бизнесмен Лавар Бол, и е финансирана от спортната марка на Бол – Big Baller Brand, пише още "bgbasket".

След първия сезон на Лигата в САЩ, 12 баскетболисти бяха избрани да се присъединят към JBA отбора на САЩ, като идеята на проекта е те да пътуват по целия свят и да играят с професионални отбори  на всички нива и да вземат  участие в професионални лиги в различни държави. След края на турнето на отбора 2018/2019, най-добрите състезатели ще бъдат включени в драфта на НБЛ – пролет 2019 г.

Съставът на отбора е представен във видеото: https://vimeo.com/285599815

Добавете Вашия коментар

TOP