Шоу с пет гола! ЦСКА победи драматично с 3:2 Левски

15 Май 2018 | 21:22
0 коментара
Спорт

ЦСКА победи драматично с 3:2 Левски в последната битка между двата тима от този сезон. Рафаел Енрике, Кристиян Малинов и Рубен Пинто бяха точни за тима на Христо Янев, докато за "сините" се разписаха Паулиньо и Станислав Костов.

Левски бе с изключително осакатен състав, в който липсваха 8 твърди титуляри, а на всичко отгоре на загряваката от състава отпадна и Антонио Вутов. Роси бе заложил на младоци и резерви, а сред титулярите бе и 16-годишният Томислав Папазов. 

ЦСКА пък бе с всичко най-добро, с изключение на контузения Фернандо Каранга. 

Срещата бе изключително отворена, зрелищна и предложи много емоции на феновете на двата тима.

ЦСКА започна по-силно мача и логично след няколко създадени положения успя да стигне до гол. Той падна в 19-ата минута и бе дело на Рафаел Енрике. Атанасов центрира към вратата на Митрев, стражът на Левски боксира, но право на крака на бразилеца, който бе напълно непокрит и без проблем прати топката в мрежата.

"Червените" продължиха да натискат, а Енрике и Десподов пропиляха отлични положения за гол. 

След 30-ата минута Левски се събуди. "Сините" успяха да вкарат гол и с първия си удар към вратата на Черниаускас. Чорбаджийски направи груба грешка и топката попадна в Паулиньо, който се озова сам срещу Черниаускас и го преодоля - 1:1.

Левски започна по-активно и втората част, но ЦСКА успя отново да излезе напред в резултата. В 57-ата минута Жеферсон пусна към Рафаел Енрике, който прати топката към непокрития Кристиян Малинов, който не успя да уцели добре топката от въздуха, но все пак я прати във вратата - 2:1 за "червените".

Тимът на Делио Роси се втурна да изравнява. Роман Прохазка удари греда, но малко по-късно гол падна. Станислав Костов с гръб към вратата и с пета успя да прати топката в мрежата на ЦСКА след центриране от корнер, за да направи резултата 2:2. 

Кабрал на два пъти пропиля отлични положения да донесе успеха на Левски, но най-чистата ситуация се откри пред Кирил Десподов. Младият нападател на "червените" излезе сам срещу Митрев, а имаше и свой съотборник напълно свободен. Десподов успя да излъже вратаря на Левски, но се отклони встрани и ударът му към опразнената врата излетя високо над гредата.

В последната минута на редовното време ЦСКА стигна до успеха. Рубен Пинто получи пас на ръба на засадата и успя да чукне топката покрай Митрев за крайното3:2.

ЦСКА е на второ място в класирането със 78 точки, докато "сините" са трети с 61. В последния кръг Левски трябва да победи Верея, за да се класира за баража за участие в Лига Европа. Четвъртият Берое има 59 точки и гостува на ЦСКА в последния кръг.




 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТВ ПРОГРАМА

Левски - ЦСКА 2:3
0:1 Рафаел Енрике (19), 1:1 Паулиньо (35), 1:2 Кристиян Малинов (57), 2:2 Станислав Костов (78), 2:3 Рубен Пинто (90)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
9- Много опасен удар от фаул на Десподов, Митрев изби с мъка в корнер
19- ГОЛ ЗА ЦСКА! Атанасов центрира към вратата на Митрев, стражът на Левски боксира, но право на крака на Рафаел Енрике, който бе напълно непокрит и без проблем прати топката в мрежата!
30- Рафаел Енрике стреля силно и точно, Митрев с максимални усилия успя да избие
34- Енрике проби и пусна към Манолев, който засече в наказателноот поле, но ударът му профуча над гредата
35- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Чорбаджийски направи група грешка и топката попадна в Паулиньо, който се озова сам срещу Черниаускас и го преодоля - 1:1!
37- Десподов изскочи отлично отдясно и би опасно, но Митрев изби в корнер
45- Край на първото полувреме
___________________________
46- Начало на второто полувреме
52- Чорбаджийски стреля слабо, но много точно, а Митрев успя да избие
57- ГОЛ ЗА ЦСКА! Жеферсон пусна към Рафаел Енрике, който прати топката към непокрития Кристиян Малинов, който не успя да уцели добре топката от въздуха, но все пак я прати във вратата!
73- Греда! Роман Прохазка стреля силно от разстояние, топката се отби в страничната греда
78- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Станислав Костов с гръб към вратата и с пета успя да прати топката в мрежата на ЦСКА след центриране от корнер - 2:2!
83- Кабрал стреля на сантиметри от дясната греда, след като овладя пред наказателното поле дълъг пас на Паулиньо
84- Кирил Десподов излезе сам срещу Митрев, преодоля го, но изстрелът му на празна врата отиде високо над вратата
90- ГОЛ ЗА ЦСКА! Рубен Пинто се измъкна зад защитата и успя да чукне топката покрай Митрев за 3:2!
90+3- Край на мача!
 

ЛЕВСКИ: 21.Божидар Митрев, 3.Аймен Белаид , 24.Томислав Папазов, 4.Иван Горанов, 15.Роман Прохазка, 20.Филипе Нашименто (72-99.Станислав Иванов), 71.Васил Панайотов, 77.Илия Юруков (46-11.Антъни Белмонт), 7.Паулиньо, 26.Жерсон Кабрал, 10.Ривалдиньо (63-29.Станислав Костов)
Резерви1.Димитър Шейтанов, 6.Ивайло Найденов, 11.Антъни Белмонт, 29.Станислав Костов, 30.Нелуц Рошу, 99.Станислав Иванов
Треньор: Делио Роси

ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас, 2.Стойчо Атанасов, 3.Жеферсон (75-18.Александър Георгиев), 4.Божидар Чорбаджийски, 5.Николай Бодуров, 6.Рубен Пинто, 11.Станислав Манолев (56-7.Жан Бланко), 15.Кристиян Малинов, 17.Енрике Рафаел (81-16.Раул Лое), 19.Кирил Десподов, 20.Тиаго Родригез
Резерви: 1.Слави Петров, 7.Жан Бланко, 10.Роланд Алберг, 16.Раул Лое, 18.Александър Георгиев, 25.Александър Барт, 26.Валентин Антов​
Треньор: Христо Янев


София, ст. "Васил Левски"
Съдия:
 Волен Чинков
Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация 

БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP