Шок и ужас! Жена събра 30 кърлежа за час

02 Май 2018 | 13:40
0 коментара
Общество

Това е неделният ни едночасов улов на кърлежи по центъра на Асеновград.

Обща бройка изкарани - 30 броя. Целият център гъмжи с тези гадини и кой е виновен, сигурно ние не пръскаме? Това написа асеновградчанка в социална мрежа и документира ужасяващата картина със снимка на съд, в който се мъдрят числом и словом 30 парчета кърлежи. Гледката е наистина отчайваща, особено като се има предвид, че жената е "набрала" гадините в центъра на града.

Постът й предизвика десетки коментари в мрежата, а от един от тях става ясно, че друга асеновградчанка снощи е била в Спешното - синът й, който е на 2 годинки и 10 месеца е имал кърлеж зад ушенцето, пише TrafficNews.

Ето някои от коментарите на хората, които са достатъчно красноречиви:

"Това по самия център или в парка, където играят децата!? Аз съм в ужас! Толкова да са опасни тези гадини. Баба ми, Бог да я прости, беше 32 дни в кома след ухапване от кърлеж преди повече от 15 години. Няма да забравя какъв ужас беше. Едва й спасиха живота."

"Добре е да ги предоставите в Епидемиологичен отдел, за да бъдат изследвани и да се прецени каква част от тях са преносители на заразна болест."

"Не мога да изчистя кучето, добре че кучето ги е привлякло, иначе щяха да са по нас. Аз такова нещо не бях виждала. Видях как го лази нещи и исках да го бутна и когато погледнах в земята, видях доста които лазят. Вдигнах кучето и по-него лазеха - ужасяващо!"

"Вчера минах покрай бездомно куче на Центъра и какво да видя - по главата му като гроздове висяха надути от кръв кърлежи".

"Ужас и аз си мисля, че са само по тревите. Направете го да се споделя да научат повече хора, за да се пазят, ако е възможно..."

"Дано не пострада някой, как може да се правят на две и половина и да не пръскат, не ми е ясно. За да плъзнат по самия център, направете си сметката какво е по тревните площи."

Докато жената брои кърлежи в центъра на Асеновград, се появи информация, че Общината е започнала обработката на тревните площи срещу кърлежи. Общо около 200 декара паркове, места за отдих  и междублокови пространства ще бъдат третирани с препаратите „Айкън” и „Айръс”.

Поръчката била за 36 хиляди лева, осигурени от бюджета, обявиха от екологичния отдел на общината. И... внимание - от тази сутрин били напръскани зелените площи в централната градска част. Както се казва, по добре късно, отколкото по-късно. 

Добавете Вашия коментар

TOP