Шофьорите на Спешна помощ вече могат да работят с лекарските екипи

06 Декември 2018 | 16:49
0 коментара
Общество

Връчиха дипломите на първия курс от обучени парамедици в София. Шофьорите на столичния Център за спешна медицинска помощ вече имат право да работят с екипите по спешност.

Теодор Цанков, който е един от хората, обучавали парамедици, сподели пред Дарик, че причината, поради която е решил да се заеме с това, се е породила от тежък момент в миналото.

"Обучаваме колегите на всичко, което им е необходимо да имат като знания и умения, за да могат да работят на терен. От автобус ако е необходимо да евакуират затиснати хора, да транспортират пострадали до лечебните заведение, да работят в екстремна за тях обстановка", поясни той.

"Това са хора, които вече много години работят спешна медицина, и са до някаква степен подготвени психически с какво може да се сблъскат. С тях се работи много по-лесно, отколкото с хора, които тепърва започват да се занимават и трябва да им се обяснява какво е спешна медицина", каза още Цанков.
 
"Парамедиците са медици, които се обучават бързо, ефективно и качествено. Които работят по протокол, и има правила в тяхното обучение. Те не бива да се отместват от протокола, който имат. В него е описано при всяко едно състояние, когато се разпознае, какво точно да се направи като стъпки. Като обобщим всичко това, максимално даваме време на пациента да го закараме до болница в колкото може по-стабилно състояние", разясни Теодор Цанков. 

Добавете Вашия коментар

TOP