Шофьор без книжка уби пешеходец и избяга

03 Октомври 2018 | 12:50
0 коментара
Криминално

54-годишен мъж от Долни чифлик загина, след като бе блъснат от лека кола в центъра на село Детелина. Инцидентът е станал тази нощ, съобщиха от полицията.

След инцидента на място е пристигнал медицински екип, който констатирал смъртта на 54-годишния мъж. На около 200 метра в посока ромската махала в селото е открит автомобил „Форд“ с деформации от пътно-транспортно произшествие и без регистрационни номера. Водачът на катастрофиралата кола е открит и задържан по-късно, тъй като е избягал от местопроизшествието, уточниха от Окръжната прокуратура във Варна.

Пиян шофьор блъсна 11-годишно дете
 
Водачът, причинил катастрофата, е 33-годишният Михаил М., който се оказал неправоспособен. Окръжната прокуратура във Варна ще го привлече като обвиняем и ще го задържи за срок до 72 часа. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе и искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на неправоспособния Михаил М. до изтичане на срока на предварителното задържане.

Добавете Вашия коментар

TOP