Школата по информационни технологии на VIII СУ е победител в Националното състезание за дигитални таланти „IT-Знайко“

15 Април 2019 | 12:00
0 коментара
Култура

Десетото юбилейно издание на Националното състезание „IT-Знайко“ за ученици в начална училищна възраст приключи успешно за състезателите от VIII СУ „Арсени Костенцев“- Благоевград.

За поредна година учениците от Осмо СУ, първото иновативно училище в община Благоевград, показаха отлична подготовка и заеха три първи места в петте категории за компютърни таланти.

Национални шампиони станаха  Асен Точев от първи клас, Николета Ханджийска от втори клас и Рафаил Пириллис от четвърти клас, който се състезава в категория „програмист“.

Второ място завоюва Мария Пириллис от втори клас, а трето място - Дара Тошева от първи клас. Специални награди получиха: за сюжет Костадин Везенков – първи клас и Илиана Чолева от втори клас, а за техническа сложност - Катерина Христова от първи клас.

На импровизирано тържество в учителската стая в присъствието на представители на РУО, учители и родители, директорът на училището- Сергей Биров поздрави всички  участници в заключителния етап на състезанието и ги награди с компютърни аксесоари.

Успехите в областта на информационните технологии показват, че  в община Благоевград растат знаещи и можещи ученици, обучавани от добре подготвени учители, които от най-ранна възраст формират у подрастващите дигитални компетентности и ги подготвят за бъдещата им социална и професионална реализация.

Добавете Вашия коментар

TOP