Шестима тенисисти от топ 30 пристигат за Sofia Open 2019

12 Ноември 2018 | 07:33
0 коментара
Спорт

 Новият директор на Sofia Open 2019 Горан Джокович обяви шестима тенисисти от топ 30 за сигурни в основната схема на турнира догодина.

На пресконференция в столичния хотел "Интерконтинентал" Джокович прочете имената на Карен Хачанов (№11), Стефанос Циципас (№15), Николос Басилашвили (№21), Роберто Баутиста-Агут (№24), Фернандо Вердаско (№28) и Гаел Монфис (№29). За втора поредна година участие ще вземе и трикратният носител на титли от Големия шлем Стан Вавринка. Sofia Open 2019 ще се проведе от 3 до 10 февруари в "Арена Армеец", а наградният фонд ще бъде рекордните 524 хил. евро.

"Убеден съм, че четвъртото издание на Sofia Open ще бъде на много високо ниво, защото България вече се утвърди като марка в организирането на спортни събития от най-висок ранг", заяви спортният министър Красен Кралев.

"Това се очертава като най-силното издание на турнира", отчете Кралев.

"Всички тези играчи гарантират високо ниво на тенис и съм сигурен, че публиката ще оцени това. Надявам се да дойдат много хора от Балканите и Европа, за да се насладят на този прекрасен турнир", допълни чичото на номер едно в света Новак Джокович - Горан Джокович.

За съжаление на българската публика, първата ни ракета Григор Димитров най-вероятно няма да участва и през 2019 г. За него обаче ще се пази "уайлд кард" за основната схема до последно. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP