Шестима служители на ДАИ остават в ареста, четирима излизат на свобода срещу 5 000 лв гаранция

27 Април 2018 | 21:39
0 коментара
Общество

Шестима служители на ДАИ остават в ареста, четирима излизат на свобода срещу 5 000 лв гаранция.

Близо 7 часа гледаха мярката за неотклонение на арестуваните служители на ДАИ-Благоевград в Специализиран наказателен съд София.

Наблюдаващият прокурор Петър Белчев поиска най-тежката мярка задържане под стража, защото смята че ще се укрият или ще окажат влияние на свидетелите. Защитата пък твърди, че обвиняемите имат постоянен адрес, грижат се за семействата си и могат да бъдат отстранени от работа, за да няма съмнение, че ще попречат на разследването.

Основни свидетели са разследващ полицай от БОП-Благоевград, както и служител на ДАИ-Благоевград с фамилия Механджийски. Той първоначално е бил задържан, след което е освободен тъй като съдействал на разследването и в момента е без обвинение. Под сурдинка се коментира, че двамата основни свидетели имат роднинска връзки.

Най известните адвокати от Благоевградска област, сред които Албина Анева, Спас Велков, Пенко Ненов и др., отложиха дела и служебни ангажименти, за да спасяват арестуваните служители на ДАИ-Благоевград. Точно в 9:00 часа защитите окупираха Специализирания наказателен съд в София, за да се запознаят с доказателствата на Специализираната прокуратура, която обвини инспекторите на Автомобилната инспекция в организирана престъпна група. 

В ареста остават: Димитър Занков, Никола Панов, Евтим Гоцев, Георги Глинджурски, Петър Денишев и Димитър Туджаров.

Излизат на свобода срещу 5000 лв гаранция: Росен Марков, Бойко Ханджийски, Ангел Янчев и Красимир Иванов.

Райко Динев е настанен в болнично заведение.

а
 

Специализираната прокуратура нанесе пореден удар срещу корупцията.

а
 

Специализираната прокуратура нанесе пореден удар срещу корупцията.

Добавете Вашия коментар

TOP