Шест състезателки ще ни представят на Световното по бокс за жени в Индия

01 Ноември 2018 | 16:57
0 коментара
Спорт

 България ще бъде представена от шест участнички на предстоящото Световно първенство по бокс за жени, което ще се проведе в Ню Делхи, Индия от 15 до 24 ноември.

Севда Асенова (48 кг.), Станимира Петрова (57 кг.), Мелис Йонузова (64 кг.), Стойка Петрова (54 кг.), Габриела Димитрова (51 кг.) и Деница Елисеева (60 кг.) ще защитават българската чест, като всяка една от тях е амбицирана да попадне сред медалите.

Момичетата споделиха, че се надяват на добър жребий и да останат здрави, за да могат да демонстрират максимално качествата си. Старши треньорът на националките Фикрет Ереджебов заяви, че е много доволен от подготовката на Белмекен и като цяло от тренировъчния процес преди първенството. "От федерацията правят всичко необходимо и ни осигуряват възможно най-добрите условия. Иначе трябва да заминем в събота, за да се аклиматизираме в Индия и да изиграем няколко спаринга с по-малко познати съпернички", коментира Ереджебов.

"Единствената спънка в момента е, че от Индия все още не са издали визи за 11 души от нашия екип. Не получихме обяснение защо, но ни уверяват, че проблемът ще бъде решен в най-кратки срокове. Надявам се това да се случи, за да могат момичетата да излетят на трети за Ню Делхи", отбеляза изпълнителният директор на БФБ Светослав Сапунджиев. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP