Шепа благоевградчани се включиха в протест под надслов „Търпението свърши!“

20 Май 2020 | 19:14
0 коментара
Общество

Шепа благоевградчани се включиха в протест под надслов „Търпението свърши!“

Събитието започна малко след 18.30 часа пред сградата на Общината.

"Днес сме малко. Утре ще бъдем повече, а в други ден ще сме още повече", каза Николай Иванов, един от организаторите. Той допълни, че е крайно належащо да се намали ДДС-то, но не на заведенията, а на храните и лекарствата, защото хората изнемогват.

Протестиращите настояват за промяна на Конституцията - отмяна на членовете, в които Президент и Депутат не носят отговорност за решенията си; право на отзоваване на депутати; гражданска квота във всички държавни регулаторни органи; мажоритарни избори. Също така искат незабавна реформа на правосъдната система, справедлив и достъпен съдебен процес за всеки гражданин, независим съд, както и ефективна, отговорна и отчетна прокуратура.

Друго от исканията им е за незабавни реформи в здравеопазването, в социалната система, стимулиране на семейния, малкия и средния бизнес, незабавно преразглеждане на всички концесионни и приватизационни договори, предприемане на незабавни мерки за воводната криза която застрашава цялата страна, разследване внос и изгаряне на боклук от ЕС, контрол над кредитните институции, прекратяване на ратификацията на СЕТА и други.

Организаторите бяха категорични, че протести няма да спрат, дори вече са насрочени следващите два, които ще се проведат в четвъртък и петък, отново от 18.30 часа пред сградата на Общината.

Добавете Вашия коментар

TOP