Шефът на Сметната палата похвали голяма част от партиите и посочи онези, които съвсем скоро ще бъдат заличени

07 Февруари 2018 | 00:51
0 коментара
Политика

"5 партии за втора година не са подали годишните си финансови отчети пред Сметната палата. Заради нарушението ще подадем съответните документи пред прокуратурата", заяви председателят на Сметната палата Цветан Цветков.

"4 партии са на кантар, защото тази година не са подали годишни финансови отчети. Ако не го направят и следващата година, ще бъде подадена процедура за заличаване", каза още той пред БНТ.

От думите му стана ясно още, че 72 партии от 149 са подали т.нар. нулеви финансови отчети. Във връзка с несъответствията в декларациите на политиците и висши държавни служители пред Сметната палата, Цветков заяви, че при констатиране на разминаване в данните, информацията се предоставя на НАП. Приходната агенция на свой ред започва ревизии.

"Сериозна финансова дисциплина наблюдаваме в партиите, защото получават държавна субсидия. Когато получаваш държавна субсидия, внимаваш много повече. Изискванията за даренията също се спазват. Подписват се декларации от хората, направили дарения. Данните на по-големите дарители се изпращат за проверка в НАП”, обясни той.

"Миналата година сме съставили 232 акта за установяване на административни нарушения по закона за обществените поръчки”, каза още шефът на Сметната палата.

БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
 

Добавете Вашия коментар

TOP