Шефът на подгонените за черно тото футболисти на “Банско” проговори

26 Януари 2019 | 09:28
3 коментара
Спорт

Новината за спрените права на обвинените в участие в черно тото футболисти на „Банско” Любомир Витанов и Иван Топузов свари отбора на козлите на лагер в Сандански, където бе и изпълнителният директор на клуба Крикор Румян, който пред репортер на „Струма“ каза:

„Създадената ситуация безспорно е неприятна. Макар да не съм бил изпълнителен директор по време на извършването на предполагаемите деяния, за които е повдигнато обвинение, се надявам същите да не са се случили наистина. Неслучайно казвам предполагаеми деяния, защото, изхождайки от презумпцията за невиновност до доказване на противното и влизане на евентуална осъдителна присъда, ще искам да помоля да се спестят изказвания и коментари, предполагащи наличие на вина. ФК „Банско“ следва правилата на феърплея и поздравявам загрижеността на Специализираната прокуратура точно към нашия малък клуб и действията на БФС за превенция. По моето време като изпълнителен директор в „Банско“ не съм имал основания да се съмнявам в Любомир Витанов и Иван Топузов. Преди 10 дни Витанов обяви, че желае да прекрати състезателната си кариера. А Топузов освен играещ помощник е и треньор в школата на клуба. Не смятам, че само въз основа на обвинения, без влязла в сила присъда, някой трябва да бъде освободен от отбора“, коментира клубният ръководител.

Както struma.bg писа, двама футболисти на „Банско” са със спрени състезателни права заради обвинение за манипулиране на мачове. Става дума за Любомир Витанов и Иван Топузов, срещу които от централата разкриха, че е проведено разследване с участието на Икономическа полиция към МВР, Специализирана прокуратура и БФС. Вследствие на това Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС – София спря състезателните права на Любомир Витанов и играещия помощник-треньор Иван Топузов – състезатели на ОФК „Банско”, на основание чл. 46, ал. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС.

Това се случи след разглеждане на писмо от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов до ЗС на БФС – София от 10.01.2019 г. относно повдигнати обвинения срещу споменатите футболисти. От писмото става ясно, че обвиненията са за образуване на организирана престъпна група с цел извършване на престъпления по гл. 8 “Престъпления против спорта” от Наказателния кодекс. Обвиненията срещу Витанов и Топузов са за манипулиране на двубои с участието на ОФК „Банско“ през сезон 2016-2017 г. във Втора професионална лига.в.Струма

Добавени коментари

Иван публикува:
29 Януари 2019 | 14:58
Добри хора,какво стана с измисления директор печенко?Няма ли да има справедлива присъда?Да престане най сетне да се пъчи!Позор!!!
Жоро публикува:
26 Януари 2019 | 12:08
Обвинения не се ли повдигаха въз основа на доказателства! И тоя е подлога на кмета.
банско публикува:
26 Януари 2019 | 09:37
по същото време изп.дир.е данчо печенко който окраде 120 000лв.ма то сие нарисувана схемата краде се продават се мачове отбора изпада ама далаверата варви

Добавете Вашия коментар

TOP