Шефът на онкологичната болница д-р Г. Георгиев: Прокуратурата разследваше аптекарка, а не самата болница

15 Октомври 2018 | 17:16
0 коментара
Общество

Управителят на онкоболницата в Благоевград с прессъобщение до медиите внесе яснота за проверката от прокуратурата, която се състоя в болничното заведение в началото на месеца.

Според доктор Георгиев обект на разследване не е била самата болница. Уточнението от доктор Георги Георгиев започва с думите, че на 4 октомври при проведената акция на специализираната прокуратура и ГДБОП е задържана за 72 часа служителка от болничната аптеката при опит да изнесе лекарствени продукти от лечебното заведение.

"Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“ не е разследвана. Разследвана е конкретната служителка, направила опит за кражба на лекарства. Въпреки създалата се ситуация лечебно-диагностичният процес в онкологичната болница в Благоевград протича нормално. Всички пациенти се проследяват с адекватни образни и лабораторни изледвания за оценка на ефета от лечението. Взети са и допълнителни мерки, необходими за добрата организация на работа в лечебното заведение", посочва още доктор Георгиев.

Добавете Вашия коментар

TOP