Шефът на Онкоболницата в Благоевград с искане за закриване на отделения, кметът Камбитов : "Няма да го позволя"

14 Ноември 2017 | 11:44
4 коментара
Общество

Лекари, медицински сестри и обслужващ персонал стартираха протестна подписка с искане да се запази цялостната дейност на Онкоболницата в града.

Това се случва, след като на светло излезе факта, че здравното заведение се тресе от проблеми и разправии.

Бомбата гръмна най – вече, след като директорът на здравното заведение внесе при кмета Камбитов предложение за излизане от финансовия колабс, като се закрият реанимацията, хирургия, гастрото, гинекологията и почти всички останали дейности.

Доктор Георгиев е посочил ,че те са губещи и трябва да останат само химиотерапията и  още няколко звена. На практика това означава да лиши хиляди пациенти от операции, които всички в града знаят,че се правят от д-р Владимир Таковски, който е най-търсения хирург от София до Кулата.

Дейностите на хирургията и реанимацията бяха орязани и отделенията едва оцелява, но никой не се интересува от това.

Предложението предизвика шок сред лекарите и сестрите в онкологията и те стартираха протестна подписка с искане да се запази цялостната дейност на здравното заведение.

Вчера, по време на пресконференция в Благоевград, кметът Атанас Камбитов потвърди,че има такова предложение, но каза,че няма да позволи да се закрие или фалира онкологията.

„Хиляди хора се лекуват там и разчитат на тази болница, няма да позволя тя да затвори врати, осем хиляди годишно минават през онкологията за процедури и лечение.Ще търсим оптимизация и преструктуриране на дейността на болницата и то след големи кръгове консултации и анализи със специалисти”, категоричен бе той.

Добавени коментари

Постолова Мара публикува:
14 Ноември 2017 | 22:44
Немой го барайте шефовете. От него по арен нема и неке се роди. Великан е.
Куин публикува:
14 Ноември 2017 | 21:56
Кмете махай го този директор. Тотален провал.
баста публикува:
14 Ноември 2017 | 15:11
Е стига се упражнявате върху неволята на хората, преди няколко години, пак една министърка искаше да закрие болницата , но имаше мислещи общинари и общински съветници е те не допуснаха това, сега дано пак действат по този начин.
ПИТАНКА публикува:
14 Ноември 2017 | 15:07
ШЕФЪТ НА БОЛНИЦАТА ВМЕСТО ДА ЗАКРИВА ОТДЕЛЕНИЯ ДА ОГРАНИЧИ ПАРИТЕ ЗА УСЛУГИ КАТО- ПРАВНИ,/ ДА НАЗНАЧИ НА ЩАТ ЮРИСТ/ А НЕ ДА ПЛАЩА НА АДВОКАТИ, А МАЙ ТАМ ИМАШЕ И ПИАРКА, И ТЯ НЕ Е ТАМ ЗА "БЕЗ ПАРИ", ТАКА, ЧЕ ШЕФА ДА ПРЕОСМИСЛИ МАЛКО ТЕЗИ РАЗХОДИ..........А НЕ ДА ЗАКРИВА ОТДЕЛЕНИЯ................

Добавете Вашия коментар

TOP