Шефът на ГДБОП за акцията по разбиването на българската цигарена мафия в Испания: Борисов има голяма заслуга

11 Юли 2016 | 14:14
0 коментара
Общество
Шефът на ГДБОП за акцията по разбиването на българската цигарена мафия в Испания: Борисов има голяма заслуга

Бих казал, че работата по тази операция продължи доста време, но тя даде необходимия резултат. Събирането на информация по тази група започна от август миналата година. Първата информация беше изпратена на испанските власти чрез офицери в София. В последствие нашите контакти продължиха, те станаха регулярни, тъй като нашата информация беше, че български граждани идват в Испания, за да работят в тази фабрика". Това заяви шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов на извънреден брифинг, който се излъчва директно по Канал 3, по повод разкриването на 3 нелегални фабрики за производство на цигари в Испания, където са работили Българи.Спиридонов посочи важността на разбиването на престъпния канал за икономиката дадена страна. "В този смисъл българското правителство и премиерът имат огромна заслуга, защото той беше в течение от самото начало за тази операция", посочи още той и благодари на испанските си колеги за съвместната работа.


"Сътрудничеството с Испания не е от вчера. Миналата година бяха наградени двама мои служители", похвали се още той.

По отношение на задържаните, Спиридонов посочи, че въпросните лица са от региони в България, където има държавни предприятия за производство на цигари. Такива са Плевен, Пазарджик, Хасково. Що се отнася до разпространението на цигари, Спиридонов уточни, че те са били предназначени за Европейски държави, но не посочи в кои точно.

"От всички 20 задържани, 5 са криминално проявени. Има информация, че има и лица, които са работили и в други разбити фабрики в страната", уточни Спиридонов.

Припомняме, че българската цигарена мафия имала три завода в Испания, които са действали на територията на Толедо, Саламанка и Малага. Фабриките за производство на нелегални цигари са били изключително модерни. Тази в Толедо е била с много добра изолация на помещенията. На територията на фабриката са живеели и работниците, които били снабдявани с провизии, за да не излизат от фабриката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Добавете Вашия коментар

TOP