Шампионска титла на Купа Капи за Лиляна Питова от Ски клуб Банско

02 Февруари 2019 | 11:47
0 коментара
Спорт

Достойно представяне направиха момичетата от СК „Банско“ в стартовете за Купа „Капи“ първи кръг, които се проведоха в Банско.

При оспорвана борба и спортсменска конкуренция, Лиляна Питова, застана на почетната стълбица в слалома за момичета старша възраст, следвана от Мартина Иванова от Боровец, Анета Христова (Пампорово) и съотборничката си Ива Скабрина.

В слалома за момичета младша възраст, внучката на първия двукратен олимпийски шампион по борба, Боян Радев – Бояна Радева от СК Юлен, даде най-добро време. Нейната съотборничка Виктория Вачева зае второто място, Елена Стоилова – Грийн роуд, се класира трета, а Ивана Пармакова от СК „Банско” зае почетното четвърто място.

В гигантския слалом при момичетата отновно СК „Юлен” взима превес, като класирането е както следва:

Гигантски слалом Момичета младша възраст:

1.Бояна Радева Юлен

Стефани Вълева Юлен
Кристина Георгиева Боровец

При момчетата СК „Юлен” демонстрира пълна доминация със седем спечелени медала. Ето и класирането:

Момчета младша -слалом 1. Марко Семерджиев -Пампорово 2. Борислав Хаджистоянов- Юлен 3.Иван Кузманов – Юлен

Момчета старша възраст 1.Костадин Каферинов -Юлен 2. Иван Главчев -Юлен 3. Юлиян Колев – Грийн роуд

Момчета младша възраст 1.Борислав Хаджистоянов Юлен 2. Иван Кузманов Юлен 3. Марко Семерджиев Пампорово

Момчета старша възраст 1. Стефан Ярловски Боровец 2. Александър Кръшняк Мотен 3. Иван Главчев Юлен

Състезанията за купа „Капи“ се провеждат в чест на Димитър Думанов – Капи, който беше един от най-изявените скиори на Банско. Той е дългогодишен национален състезател по ски-алпийски дисциплини, постигнал значителни успехи в България и чужбина. След трагичната смърт на Думанов, негови приятели и близки решават в негова памет да учредят и организират ежегодно състезание по ски-алпийски дисциплини за деца, наречено купа „Капи“. Първото състезание се провежда през месец април 1998 г. на пистата в местността „Шилигарника“, в което участват само деца-скиори и ветерани от Банско. От следващата година купа „Капи“ влиза в националния календар от състезания по ски-алпийски дисциплини за деца на Българската федерация по ски.

Добавете Вашия коментар

TOP