Сезонът в Гърция - официално открит! Благоевградчани превзеха курортите в южната ни съседка

10 юни 2019 | 18:07
0 коментара
Сезонът в Гърция - официално открит! Благоевградчани превзеха курортите в южната ни съседка

Сезонът официално е открит и пътуванията до Гърция вече започнаха, видя наш репортер.

Първата седмица на месец юни, когато у нас валеше като из ведро, а температурата не надвиши 20 градуса, плажовете и средиземноморската кухня, като магнит привлече благоевградчани към двата най-любими курорта – Керамоти и остров Тасос. 

Противно на повечето гръцки плажове, тук дъното на морето е покрито с фин пясък

През уикенда, предимно българска реч звучеше на трите бийч бара в Керамоти. За отдих край брега на Бяло море бяха избрали да прекарат мнозина пловдивчани и софиянци. Повечето си правеха селфита и снимки на златисти пясък под звуците на техно и хаус музика.

Фрапета, коктейли и огромни плата с плодове се носеха по масите от сервитьорите, докато нашенците събираха слънчев тен.

Хотелите пък са препълнени, разбира се само с нашенци. Оказва се, че Керамоти е отново най-предпочитаната дестинация от благоевградчани в Гърция. 

„Туризмът тук започва още през май. По време на дългия уикенд около 24 май, всички стаи и апартаменти бяха заети. Тенденцията продължава и през юни. Оказва се, че свободни места за уикендите до септември няма”, споделя управителка на хотел.

Феновете на риболова вече са на първа линия. Лаврак, зарган, морски кефал и т. н. се ловят отвсякъде – от кея, от плажа, от лодка, дори от пристана на ферибота.

Българска реч звучи и от всички таверни в курорта. Средиземноморските изкушения „летяха” от кухните към масите с големи компании.  

Тасос също вече е дестинация номер едно за нашенците. Фериботите се препълват с коли, предимно с регистрации от Благоевград, Пловдив и София. Сезонът там вече е открит и плажовете са в готовност да посрещнат нетърпеливите туристи.

Сезонът в Гърция - официално открит! Благоевградчани превзеха курортите в южната ни съседка снимка 1

Добавете Вашия коментар!