Сестрата на Александър Манолев съдийка на Яне Янев по дело за побой

23 Април 2019 | 12:40
0 коментара
Общество

Яне Янев атакува Александър Манолев в национален ефир заради дело за побой на 70-годишен старец, научи ПИК.

Заседанието е днес и е странно съвпадението, че именно сега лидерът на РЗС се изяви в ефира, където атакува подалия оставка зам-министър. Мистериозната му поява може да се обясни единствено с факта, че съдийка по делото е сестрата на Александър Манолев. Месеци наред Янев отлагал осъдителната си присъда с административни хватки, въпреки че по случая има и свидетели, коментират магистрати.

Днес, в ефира на Би Ти Ви според тях той е видял последна възможност да се спаси от закона, като обяви, че има „политическа атака срещу него“, инициирана от вече бившият заместник-министър на икономиката Александър Манолев.

Странното съвпадение идва от факта, че именно днес е последното заседание, на което той трябва да чуе присъдата си. До часове ще стане ясно как атаката срещу брат й ще се отрази на съдията по него Рая Манолева, но според магистрати тя е опитен съдник и едва ли ще се впечатли от изявите на Янев.

Според магистрати обаче, ако бъде осъден, Янев е възможно да ползва изгодната възможност да се обяви за жертва на политическа репресия и най-вероятно ще успее. Запознати с делото коментират, че от месеци лидерът на РЗС блокира хода му с процедурни хватки.

Явно нервите на Александър Манолев не издържаха и той се включи на живо по телефон в ефира на Би Ти Ви като заяви, че се радва, че са поканили подобен човек да коментира темата.

„Мисля, че няма по-красноречив начин да стане ясно на всички каква е целта с атаката срещу мен и кой е нейният идеолог. Ясно ми е вече и кой е обикалял местните новини с една папка за мен и как, и откъде е успял да пробие, за да получи тя гласност.“

Манолев призова да се изчакат проверките и подчерта, че въпреки че е лично засегнат от скандала запазва мълчание, а компрометирани политици като Янев излизат и дават морални оценки.

Лидерът на РЗС не бе толкова смел да коментира другите скандали от последните седмици, в които бяха замесени някои от първите мъже в държавата.

Янев отказа да отговаря на въпросите на Хекимян и се измъкна с самоизключващите се твърдения, че не следи националната политика, но ще му трябват часове да я коментира.

Добавете Вашия коментар

TOP