Серии от катастрофи в Благоевградско през уикенда, пиян шофьор прати мъж в болница

12 Август 2019 | 12:03
0 коментара
Криминално

На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:

На 09.08.2019г. около 10:52 часа в с.Вълкосел, 16-годишен младеж от с.Вълкосел, без да е правоспособен водач е паркирал лек автомобил „Сузуки Витара“ без да вземе мерки да обезопаси автомобила, така че същият да не се приведе сам в движение, в резултат на което автомобила потегля назад и блъска 44-годишна пешеходка от с.Вълкосел. 

Пострадалата е получила фрактура на ляв крак.

На 10.08.2019г. около 07:50 часа в района на разклона за с.Копривлен, лек автомобил „Мерцедес“, управляван от Л.Б. /39г./ от гр.Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, блъска в лявата задна част, движещ се пред него лек автомобил „Сузуки Гранд Витара“ с 52-годишен водач от с.Тешово, след което се завърта и със задната си част се удря в насрещно движещ се лек автомобил „Форд Фокус“ с 54-годишен водач от гр.Гоце Делчев. В резултат на инцидента е пострадал водачът на лекия автомобил „Сузуки Гранд Витара“, който е с разкъсно-контузна рана на главата.

С техническо средство е установено, че Л.Б. е шофирал с наличие на 2,14 промила алкохол в издишания въздух.

На 11.08.2019г. около 11:00 часа на ул.“Стефан Стамболов“ в гр.Сандански, мотопед „Симсон“, управляван от 76-годишен водач от гр.Сандански, отклонявайки се на ляво  за да излезе от пътното платно отнема предимството на движещ се зад него лек автомобил „Фолксваген Пасат“, който в този момент е предприел изпреварване и допуска ПТП, като се удря в задната му част. При инцидента е пострадал водачът на мотопеда, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

На 11.08.2019г. около 23:40 часа на бул.“Св. Димитър Солунски“ в гр.Благоевград, лек автомобил „Мазда“ с 19-годишен водач от гр.Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на дясна крива навлиза в лентата за насрещно движение, преминава през тротоара, удря се в каменен зид, отскача, завърта се и със задната част се удря в стълб на уличното осветление. При инцидента, без опасност за живота, са пострадали водачът на автомобила и пътуващ в него 18-годшен младеж от гр.Благоевград.   

Добавете Вашия коментар

TOP