Сергей Станишев и Елена Йончева с най-много номинации за евролистата на БСП

12 Март 2019 | 07:26
0 коментара
Политика

Около 100 са номинираните за листата на БСП за предстоящите избори за Европейски парламент, което прави подреждането на червената листа изключително трудно. Решение кой да я води трябва да вземе в неделя, 17 март, Националният съвет на партията. 

От данните, качени на официалните страници на червените областни и общински организации в интернет, става ясно, че с най-много номинации са президентът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев и журналистката Елена Йончева, говорител на ПГ на „БСП за България“.

В челната петица са още зам.-председателят на БСП и „външен министър на партията“ Деница Златева, както и сегашните евродепутати Петър Курумбашев и Момчил Неков. 

Сред номинираните са сегашни евродепутати и народни представители в 44-ото Народно събрание. 

Дори лидерът на БСП Корнелия Нинова, въпреки публично декларираното ѝ нежелание да участва в тази надпревара. 

Още през ноември миналата година Нинова заяви: Не мога да ви кажа кой ще бъде водач на евролистата на "БСП за България", но мога да ви кажа с 200 процента сигурност, че няма да съм аз и тази позиция няма да се промени до май“. 

Само бургаските социалисти онзи ден излъчиха 50 души за кандидати за Европейския парламент. Шестима от тях са от бургаската партийна организация – народният представител Николай Тишев, Христо Панайотов, общинският съветник Радослав Петков, Атанас Зафиров – член на ИБ на НС на БСП, Георги Тодоров и Йордан Георгиев. Сред останалите номинирани са Елена Йончева, Петър Кънев, Деница Златева, Ирина Бокова, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, проф. Иво Христов, Крум Зарков, Жельо Бойчев, Кристиян Вигенин и др. Номинации получиха също така досегашните евродепутати Петър Курумбашев, Момчил Неков, Георги Пирински и Сергей Станишев. 

В Сопот номинациите за членове на ЕП са 19, като сред тях са имената на Сергей Станишев, Елена Йончева, Калоян Паргов, Георги Пирински, Петър Корумбашев, Галин Дурев, Валери Жаблянов, Момчил Неков, Николай Бериевски, Атанас Тумбалев. 
И четиримата сегашни евродепутати бяха номинирани от социалистите в Пловдив. 

Сред номинираните в Плевен личат имената на Сергей Станишев, проф. Румен Гечев, Елена Йончева, проф. Иво Христов, Петър Курумбашев, Деница Златева, Янаки Стоилов и Крум Зарков.

 

Столични социалисти също ще изпратят на "Позитано" 20 списък с около 50 имена. Издигнати са четиримата сегашни евродепутати, както и депутатите проф. Румен Гечев и Антон Кутев. Трима души - Сергей Станишев, Елена Йончева и проф. Гечев са посочени и директно като предпочитани водачи на червената листа.

 

Номинирането продължава, тъй като не са проведени десетина от общинските конференции на БСП.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP