Септември Сф спря Вихрен в Сандански за купата

19 Септември 2017 | 22:24
0 коментара
Спорт

Отборът на Септември София са класира на 1/8-финал за Купата на България, след като спечели с 2:0 гостуването си на Вихрен Сандански. Нападателите на столичани Васил Калоянов (9) и Крис Гади (87) отбелязаха головете в мача.

Наставникът на гостите Николай Митов направи пет промени в стартовите 11 от мача с Левски (0:2) на стадион „Георги Аспарухов“. Той даде шанс за изява на Румен Трифонов, Петър Генчев, Иван Стоянов, Антони Иванов и Васил Калоянов. Именно последният даде аванс на септемврийци в 9-ата минута, след като засече центриране на Гади. Вратарят на домакините Стефано Кунчев първоначално хвана топката, но след това я изпусна и тя влезе в мрежата за 0:1. Попадението бе първо за Калоянов в клуба.

Домакините се опитаха да стигнат до равенството, като организираха няколко добри атаки, докато гостите се разминаха с втори гол преди почивката. Този път удар на Калоянов срещна гредата, а отново Гади бе центрирал към бившия нападател на Верея (Стара Загора).

Вторият в класирането на Югозападната Трета лига състав опита да стигне до равенството през втората част, но нямаше шанс пред гола, също така Янко Георгиев спаси положенията пред него.

Десет минути преди края на мача домакините имаха страхотна възможност. Капитанът Венцислав Стоянов стреля след центриране от фаул, Георгиев спаси, а при добавката удар с глава на резервата Александър Русков срещна гредата на гостите.

Три минути преди края на контраатака Гади удвои, като изпрати гостите сред 16-те най-добри в турнира.

Вихрен спря серията си от седем поредни победи – 5 в първенството и 2 за Купата на България. Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP