Сензационно разкритие за най-скъпия трансфер в историята на футбола

10 Ноември 2018 | 00:35
0 коментара
Спорт

Най-новите разкрития на Football Leaks засягат най-скъпия трансфер в историята на футбола и според тях ПСЖ се охарчил повече за правата на Неймар от официалните 222 милиона евро, които бяха обявени през лятото на 2017 година. Тогава парижани активираха освобождаващата клауза на бразилеца и го привлякоха от Барселона.

Според последните информации обаче френският шампион е платил с 30 милиона евро повече или общо 252 милиона, за да си осигури услугите на нападателя. ПСЖ е дал по 10,7 милиона евро комисионни на двамата агенти на Неймар – баща му и Пини Захави. Други 8,7 милиона евро пък са доплатени за фонда солидарност на клуба, където Неймар се е формирал като играч – бразилския Сантос.

Пини Захави е искал парите по неговата комисионна да бъдат преведени в офшорна компания в Малта, но ПСЖ отказал. Затова агентът предложил сумата да бъде платена по сметка на негова компания в Кипър наречена „Grebere“, но парижани също не се съгласили. В крайна сметка плащането било извършено по сметка в Израел.

Освен това от Football Leaks разкриват, че Неймар взима по 30 милиона евро заплата на сезон, въпреки че от клуба твърдят, че тя е с 5 милиона евро по-малко на година.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP