Сексът по време на карантина!

22 Март 2020 | 08:16
0 коментара
Любопитно

Карантината заради коронавируса може да укрепи отношенията между влюбените и да помогне на семейните двойки да съживят сексуалния си живот. Това ще се случи, ако подходите към интимността по време на изолация с доза креативност, казва известният руски сексолог, психотерапевт Евгений Кулгавчук в интервю за Радио Спутник, пише РИА Новости.

Ограничаването на социални събития и намаляване на контактите с хора извън дома ви може да има положителен ефект върху близостта с партньора ви. Сексологът Евгени Кулгавчук смята, че въпреки епидемията сексът ще помогне на някои да станат по-щастливи.

"Като отделят повече време един на друг, отколкото преди, някои двойки ще могат да обърнат настоящия момент в своя полза. Ставайки по-близки и увеличавайки броя на интимните контакти, можете да станете, въпреки епидемията, по-щастливи и дори весели”, каза сексологът.

Единственият проблем е в самата карантината. Сексът е противопоказан за тези, които са временно изолирани по медицински причини. Но и в този случай има решение за изобретателните, казва Кулгавчук.

“Ако някой от двойката е в карантина, тогава интимните контакти са противопоказани, тъй като коронавирусът се предава по въздушно-капков път. В този случай новите технологии могат да дойдат на помощ: някои от най-креативните двойки използват периода на карантина за виртуален секс чрез видеовръзка. И, може би, това преживяване би могло да бъде по-вълнуващо и дори да разнообрази предишния сексуален живот по свой начин“, казва сексологът.

Сексът също укрепва имунната система.

„Трябва да помним, че редовният сексуален живот не само подобрява настроението и по този начин намалява стреса и тревожността, но и подобрява състоянието на имунната система. До известна степен можем да кажем, че сексът не само носи емоции, но и укрепва организма. Единственото условие е, че сексът не трябва да е по график. Не забравяйте, че той трябва да се основава на положителни емоции. И сексът трябва да започне с усмивка. Тогава той ще донесе още повече положителни емоции. Ето такава е сексуална аритметика“, обяснява сексологът. / БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP