Сексуалното желание на жените през есента

16 Октомври 2018 | 04:45
0 коментара
Любопитно

Есента - по това време на годината времето застудява, листата на дърветата падат. Това е сезонът на грипа и настинките. Като цяло време, което през което трябва да мислите как да се озовете на топло и приятно място.

Освен това обаче това е сезонът, в който либидото расте. Според изследвания есента е годишно време, когато нивото на тестостерон се покачва. А развитието на хормоните, които се отнасят до сексуалното желание, се отнася и за жените.

Учените още не са открили каква е причината. Някои смятат, че тялото през есента произвежда повече тестостерон, тъй като нивото на дневна светлина намалява, а други смятат, че е въпрос на инстинктивно поведение, което сме наследили от нашите деди. Каквито и да са причините, фактът е, че през този сезон по-често оставаме в леглото, така че и пътите, в които искаме интимни ласки се увеличават.

Интересен е и фактът, че благодарение на увеличеното производство на тези хормони, по това време на годината жените имат здрави бедра, спрямо всяко друго време на годината. Това е доказано от изследванията в университета "Саймън Фрейзър" в САЩ. Данните сочат, че мъжете смятат, че жените са привлекателни през студените месеци.

Една от причините, поради които женските тела са сексапилни, когато захладнее се крие във факта, че мъжете са под влияние на тестостерона, а другата причина е, че през лятото често са заобиколени с гледки на голи тела, така че през есента и зимата повече искат отново да се радват на холотата.

Миризмата през есента също засягат сексуалното желание. Алън Хирш, лекар и директор на Института за изследване на мирис и вкус, твърди, че ароматите през есента, особено храната, която по това време на годината подготвяме в домовете си, при мъжете предизвиква силни асоцииации с дома. Господата стават носталгични, спокойни, и така подготвени за обмен на нежност.

В студените нощи близостта на партньора до камината или телевизията не е нищо необичайно. В Университета за наука и технологии в Хонг Конг се изучили и тази ситуация, така че въз основа на изследвания заключават, ч когато изпитвате чувството, че ви е студено, това стимулира желанието за всякакъв източник на топлина. Чувствата между партньорите, независимо дали споделят легло или чаша горещ шоколад, се преплитат. Когато се затоплим, ставаме по-емоционални. Резултатът е романтика в студените нощни часове.

Изследване на социалните мрежи и статусите, които споделяме върху тях, установи, че през есента броят на тези, които се отбелязват, че са във връзка, нараства. През летните месеци по-голяма част от потребителите посочват, че отново са свободни, което означава, че прекъсват романтичните връзки, в които са били преди.

Трябва да се добави, че есента е идеалното време за правене на деца. Статистически погледнато, най-много деца се раждат 9 месеца по-късно, а причината за това се крие във факта, че мъжете заради големите горещини през лятото произвеждат по-малко сперматозоиди в сравнение с другите месеци в годината./Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP