СДВР: Махаме барикадите в София

08 Август 2020 | 16:50
0 коментара
Криминално

През изминалата нощ бе направен опит да се пролее кръв в София. Установени бяха хулигански прояви на незаконно протестиращи лица. Различни групи протестиращи позиционираха на Орлов мост камъни, бутилки. Тези лица имаха намерение да окървавят столицата. Жени и момичета бяха използвани като жив щит, обяви шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Имаше лица, които са призовавали, че е "време да полетят павета". Имаше ултраси от футболни агитки. Целта на всички провокации бе да се предизвика физически сблъсък с представителите на закона и окървяване на протеста., каза Хаджиев.

Заради повишения риск да пострадат хора, ръководството на СДВР реши да намали броя на полицейските сили. Искам да призова организаторите на протестите да спазват законно установения ред. Призовавам медиите да не насаждат напрежение, посочи той. 

Крайната цел на тези действия бе да бъдем обвинени в полицейско насилие, добави Хаджиев. Барикадите ще бъдат премахнати. Няма как основни възлови кръстовища да бъдат блокирани, посочи той. Законът е един за всички, а нашата задача е да осигурим спазването му, каза Хаджиев. В 3.30 в 4-о районна бяха доведени 2 лица, съпричастни към хулигански действия добави той.

Добавете Вашия коментар

TOP